Go Back
+ servings
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Grillad lax med kronärtskocka och färska bönor

Måltid Buffé, Huvudrätt
Kök Italienskt
Keyword mat, Recept
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé i portionsbitar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • Peppar

Bönsallad

  • 400 g färska bönor t.ex. haricots verts sockerärtor, sugarsnaps
  • 2 msk Zeta Tapenade oliver och kapris grovhackad
  • 1/2 fpk Zeta Kronärtskockor marinerade ca 150 g
  • 12 rädisor delade
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Koka bönorna i saltat vatten några minuter.
  • Kyl sedan snabbt ner bönorna i isvatten.
  • Låt rinna av ordentligt och blanda med övriga ingredienser.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Pensla laxen med lite olivolja och grilla runt om.
  • Servera till bönsalladen

Anteckning

Receptet är framtaget av Zeta i samarbete med Markus Aujalay.

Vintips: