Spröda och marinerade kronärtskockor och haricots verts, tillsammans med grillad lax – enkelt och gott smaksatta med tapenade av oliver och kapris.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Bönsallad
- 400 g färska bönor t.ex. haricots verts sockerärtor, sugarsnaps
- 2 msk Zeta Tapenade oliver och kapris grovhackad
- 1/2 fpk Zeta Kronärtskockor marinerade ca 150 g
- 12 rädisor delade
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Bönsallad
|
Instruktioner
- Koka bönorna i saltat vatten några minuter.
- Kyl sedan snabbt ner bönorna i isvatten.
- Låt rinna av ordentligt och blanda med övriga ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar.
- Pensla laxen med lite olivolja och grilla runt om.
- Servera till bönsalladen
Receptanteckningar
Receptet är framtaget av Zeta i samarbete med Markus Aujalay.
Vintips:
Dela det här receptet