Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018

500 kr

Majestätisk med en stor dos finess och livfullhet

Kategori:

Beskrivning

Världsberömda Zenato Amarone är juvelen blandtopproducenten Zenatos Viner. Familjeföretaget grundades på 1960-talet när Sergio Zenato investerade i mark och ursprungliga vinstockar med ambitionen att skapa det bästa vinet som Valpolicella kan leverera. Idag driver hans fru Carla samt deras barn Alberto och Nadia hans ambition vidare och framställer några av de bästa viner som regionen kan erbjuda. Viner i världsklass. Zenato kan utan tvekan räknas som en av de mest betydelsefulla och inflytelserika producenterna i Veneto.

De inhemska druvorna Corvina, Rondinella, Oseleta och Croatina kommer från Zenatos egna vingårdar i Costalunga, som tillhör de allra bästa lägena i Valpolicella, vilket uttrycket Classico betyder. Druvorna torkas i fyra månader i korgar innan det pressas. Det är helt nödvändigt att luften är torr och att det finns god ventilation, antingen med hjälp av vinden eller fläktar för att druvorna ska hållas friska och torka istället för att ruttna. Därefter följer en långsam jäsning och sedan lagring på ekfat i 36 månader innan vinet får vila i flaskan.

Zenato Amarone är majestätisk med en stor dos finess och livfullhet med en koncentrerad doft och smak av russin, körsbär, choklad och tobak. Ett vin som finns kvar i minnet länge. Låt gärna vinet lufta en stund i glaset och njut sedan till kraftiga kötträtter, mustiga grytor, risotto eller lagrad parmesanost. 
Zenato Amarone levereras i en vacker trälåda.

En perfekt julklapp!

Ytterligare information

Land

Italien

Producent

Zenato

Alkoholhalt

16,5%

Druva

Corvina 80%
Rondinella 10%
Oseleta & Crotina 10%

Doft

Kryddig, utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, romrussin, mjölkchoklad, kanel, hasselnötter och tobak.

Smak

Kraftfull och balanserad med smak av russin, körsbär, choklad, hasselnötter, kanel och tobak.

Fyllighet

7

Strävhet

6

Fruktsyra

6

Leverantör

Provinum

Art.nr

32145