ARDBEG HYLLAR SINA SVARTA FÅR MED EN SPECIALUTGÅVA

För att fira 20-årjubileumet av Ardbegs kommitté introduceras en ny limiterad specialutgåva, Ardbeg Blaaack Committee. Den är speciellt framtagen för att hylla kommittémedlemmarna. Det är första gången som destilleriet har slutlagrat whisky på fat som innehållit Pinot Noir och som buteljerats på flaskor i mörkt svart glas. Ardbeg Blaaack Committee lanseras i en begränsad upplaga på systembolaget.se den 12 mars.

Varje år släpper Ardbeg en limiterad utgåva och årets lansering – Ardbeg Blaaack Committee – är något alldeles extra. Den har tagits fram som en hyllning till Ardbegs kommittemedlemmar, som i år firar 20- årsjubileum. Ardbegs kommitté består av över 100 000 trogna Ardebegsfans och whiskyälskare världen över, som under 20 år stolt har demonstrerat sin normbrytande whiskypreferens genom att sprida ordet, vilket har resulterat i fler medlemmar.

“– Ardbegs kommittémedlemmar finns över hela världen och under 20 år har de stolt representerat Ardbeg. Med Ardbeg Blaaack Committee vill vi hylla alla våra lojala fans som vågar vara lite vilda, säger Mickey Heads, Ardbeg Destillery Manager.”

Inför årets limiterade upplaga har Ardbeg för första gången i historien lagrat whisky på Pinot Noir-fat från Nya Zeeland. Ardbeg har också för första gången buteljerat whisky på flaskor i mörkt svart glas, som syftar till medlemmarna, de så kallade ”black sheeps”.

“– Ardbeg Blaaack Committee sammanflätar sammetslena sommarfrukter och surkörsbär med en djup prägel av sot och Ardbegs karaktäristiska rökighet. Det är den perfekta whiskyn för vår legendariska kommitté att gemensamt skåla med, säger Dr Bill Lumsden, Ardbeg Director of Whisky Creation.”

Ardbeg Blaaack Committee finns i begränsad upplaga för Ardbegs kommittémedlemmar, samt på systembolaget.se från klockan 10.00 den 12 mars 2020.
Artikelnummer: 40413 Pris: 1199kr
Alkohol: 50,7% Volym: 700ml

Smakprofil:

Arom: Doften av en nybakad fruktpudding sammanflätas fint med toner av cederträ och doften av cigarrer i en humidor. Tannier från ek och tryffel mynnar ut i en subtil doft av rökiga toner.
Med några vattendroppar i glaset framkommer doft av sura körsbär och citrus. Därefter tar doften en ny väg med underbara toner av viol.
Smak: En sammetslen och överraskande känsla ger en komplex symfoni av smaker. Anis, sot och sommarfrukter så som körsbär, jordgubbar, aprikoser och päron övergår till smöriga bakverk, mörk choklad, kaffe och mandlar.
Eftersmak: Lång och kvardröjande sotig.

Ardbeg Blaaack Committee är icke kylfiltrerad och buteljerad vid 50,7 % ABV.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.