Årets vinterdrycker från Spendrups

Den första julmarknaden ägde rum på Stortorget i Stockholm i början av 1800-talet. Men traditionen att samlas under vintermånaderna, utomhus, med skratt och goda smaker går ännu längre tillbaka. Julmarknaden är en symbol för gemenskap och värme mitt i vintermörkret. Spendrups omfamnar denna tradition och presenterade årets vinterdrycker med tilltugg – en hyllning till julmarknadens atmosfär, där man genom tiderna har njutit av allt från julöl och glögg till alkoholsvaga alternativ som julmust och alkoholfria ölfavoriter.

Julen närmar sig med stormsteg, och för oss svenskar är julmarknaden en älskad tradition som värmer hjärtat och väcker barndomsminnen till liv. Det är en tid då kullerstensgator fylls av glada skratt, doften av nygrillad korv, brända mandlar, nybakade pepparkakor och naturligtvis, de traditionella svenska juldryckerna.

Richard Bengtsson, Chefsbryggmästare på Spendrups.

– Julmarknaden är en plats för nostalgi och gemenskap. Att njuta av god juldryck på marknaden har alltid varit en älskad tradition. I år vill vi inspirera till att våga experimentera i julstöket och minnas smaker från barndomen, genom att använda juldryck i matlagningen – ett sätt att föra in julmarknadens härliga atmosfär i våra hem och skapa oförglömliga smakupplevelser, säger Richard Bengtsson, Chefsbryggmästare på Spendrups.

I år har Spendrups fyllt julölssortimentet med härliga klassiker. Vår älskade Melleruds Prima Julöl har fått en ny skrud, med en ännu juligare design.

Melleruds Alkoholfria Julöl 0,5%

Smak: Kraftig maltsmak med en bränd och rostad ton av karamell, samt en lätt lakrits i eftersmaken.

 

Melleruds Prima Julöl 5,0%

Doft: Utsökt rostad karamelldoft med en kryddig och balanserad humlearom.

Wisby Jul 6%

Doft: En lätt och frisk doft av pumpernickelbröd och kryddor med en lätt touch av rök.

 

Wisby Jul Alkoholfri 

Smak: Medelstor munkänsla med tydlig maltsötma och lätt humlebeska.

 

Mariestads Julebrygd 5,8%

Smak: Smaken har en fyllighet med en lätt sötma med en förfinad beska och en utsökt ton av choklad. Extra stor vikt har lagts vid humlearomen, brygden har humlats med Amarillo- och Cascadehumle.

 

Mariestads Julebrygd Alkoholfri 0,5%

Doft: Härlig blommig doft med inslag av citrus.

 

Winter Bulldog 6,2%

Smak: En balanserad beska med påtaglig maltfyllighet med eftersmak av kaffe.

Grythyttan Skogsglögg

Smak: Smaken är elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans. Fin balans mellan sötma och syra samt en lång härlig eftersmak av julkryddor.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.