AVSKALAT – festivalen med fokus på naturvin och hantverkscider

Helgen den 17 – 18 november arrangeras den femte upplagan av AVSKALAT – festivalen med fokus på naturvin och hantverkscider. Till Münchenbryggeriet, mitt i centrala Stockholm, välkomnar vi besökare att botanisera i ett unikt utbud av dessa ärliga produkter.

PRODUKTER UTAN TILLSATSER

Ärliga drycker innebär att samtliga viner på festivalen följer Naturvinsguidens kriterier:

  • druvorna ska vara ekologiskt/biodynamiskt odlade
  • enbart naturlig jäsning får förekomma
  • ingen manipulation i tillverkningsprocessen får ske
  • inga tillsatser får förekomma annat än i en begränsad mängd sulfit (max 50mg/L)För cider får frukt som även inte är ekologisk användas (p.g.a. brist). Även jäst och kolsyra får tillsvidare tillsättas och musten får filtreras och pastöriseras.

FORTSATT SATSNING PÅ ÖKAT UTBUD AV MAT

På efterfrågan av både utställare och besökare, fortsätter AVSKALAT att satsa på att öka utbudet av mat som passar till just naturvin och hantverkscider. På årets upplaga av festivalen kan besökarna därför njuta av delikatesser i form av ost, korv, choklad, ostron och mellanrätter m.m. att inmundiga på plats. Dessutom deltar ett gäng matproducenter, under konsumentföreningen Äkta Varas flagg, vars produkter besökarna kan köpa med sig hem.

SITTANDE PROVNINGAR TILLSAMMANS MED RESTAURANGAKADEMIEN

En nyhet i år är även att Restaurangakademien är samarbetsparter till festivalen vilket syns i form av sittande vinprovningar. Under ledning av Ulrika Karlsson, till vardags just föreläsare på Restaurangakademien och krögare på den egna restaurangen Krakas Krog på Gotland, kan besökarna boka in sig och lära sig mer om San filtration samt Skalkontakt. Dessutom arrangeras två provningar under ledning av Max Garberg, Wine Director på French Express, på temat Nya Spanien och Druvor i Loire

DATUM & ÖPPETTIDER

Fredag 17 november: kl. 17 – 21

Lördag 18 november

Pass 1: kl. 12 – 16

Pass 2: kl. 17 – 21

PLATS

Münchenbryggeriet Torkel Knutsongatan 2 Södermalm, Stockholm

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.