BE SPIRITS – Wine Paris & Vinexpo Paris 2023

Årets upplaga av Wine Paris & Vinexpo Paris äger rum 13–15 februari i Paris, där en hel mässhall tillägnas sprit- och craftdrycker i form av ett program som bubblar och brusar mer än någonsin tidigare.

2023 – ETT VIKTIGT ÅR FÖR BE SPIRITS

  • En av årets nyheter är att Be Spirits får en egen mässhall med plats för spritdrycker av alla de slag, från såväl mikrodestillerier som välkända märken, där besökande branschaktörer får chans att fokusera på aktuella trender. 
  • Det nya formatet innebär även ändrade tider (10.00–20.00), till följd av strävan att uppfylla deltagarnas specifika behov.
  • Ett nytt mässområde, Craft-paviljongen, har reserverats åt en ny generation av unga tillverkare av sprit, cider, öl, blanddrycker och alkoholfria drycker, som här kan marknadsföra sina produkter i en unik internationell miljö. Låt oss redan nu nämna Distillerie de l’Orts ekologiska gin och pastis, som tillverkas av tre syskon i franska Périgord, K’ribean Cocktail-Taleyas smaksatta romdrycker som är resultatet av ett familjeäventyr i Guadeloupe, en gin med lavendel från destilleriet Le Vadrouilleur-Maison LC 1901 i Haute-Provence och hantverksmässiga aperitifer med inspiration från 50-talet, även de tillverkade i Provence av Vylmer Apéritifs. 

BE SPIRITS – EN MÄSSA INOM MÄSSAN

Under 2023 års mässa läggs ännu mer vikt vid craftdrycker och alkoholfria drycker, i form av 20 procent mer utrymme än förra året och 44 procent nya utställare. Sida vid sida med fransmännen finns mängder av internationella aktörer från Belgien, Island, Italien, Japan, Kanada, Rumänien, Schweiz, Storbritannien och USA, för att inte tala om Uzbekistan, Tjeckien och Vietnam som för första gången finns representerade på mässan. 

BE SPIRITS - Wine Paris & Vinexpo Paris 2023
Foto: Philippe Labeguerie

BE SPIRITS – ETT EVENEMANG SOM LOCKAR TILL UPPTÄCKTER

27 olika typer av spritdrycker kommer att presenteras (bland annat aniskryddad sprit, armagnac, cachaça, calvados, konjak, gräddbaserade drycker, brännvin, gin, mescal, blanddrycker, rom, smaksatt rom, saké, alkoholfria drycker, tequila, tonic, vermouth, vodka och whisky) och nya alkoholhaltiga drycker gör sitt intåg på Be Spirits (absint, likörer, bitters, den peruvianska nationaldrycken pisco, alkoholhaltiga teer, den japanska spritdrycken shochu samt cider och öl). 

I Be Spirits mässhall återfinns även alkoholfria varianter av mousserande viner, spritdrycker, öl, drinkingredienser och tonicvatten som breddar utbudet och svarar på marknadens efterfrågan. 

PROGRAMPUNKTEN ON! KÄNNETECKNAS AV KREATIVITET 

Inom ramen för ON! bjuds det på innovativa programpunkter på mässans nya Speakeasy-ställe, vars namn har hämtats från det glada 20-talets hemliga barer. Under Wine Paris & Vinexpo 2023 fokuserar detta nytänkande inslag på globala trender inom sprit- och mixologibranschen, i en varm och välkomnande miljö.

La Bataille des Mixologistes (Mixologernas mästare) är ett nytt evenemang som samlar branschens mest kreativa personligheter. Speakeasy blir även en mötesplats för masterklasser, föreläsningar och rundabordssamtal kring nya trender och de utmaningar som den globala vin- och spritbranschen står inför. Här är några av programpunkterna: 

  • en masterklass om brandy under ledning av Lucien Bernard 
  • WSET:s masterklass ”Spirits” 
  • SoWine-seminariet ”Z (som i ’zebra’?) – den nya generationens förhållande till vin och spritdrycker” som leds av Marie Mascré 
  • flera masterklasser som hålls av Japan Sake and Shochu Association. 

Frankrikes förbund för vin- och spritexportörer, FEVS, kommer även att presentera exportsiffror för franska viner och spritdrycker under sin årliga presskonferens, som äger rum tisdag 14 februari kl. 10.00 i montern PARLONS VIN!.

BE SPIRITS - Wine Paris & Vinexpo Paris 2023
Foto: Philippe Labeguerie

INFINITE BAR 

Missa inte Be Spirits-hallens 40 meter långa Infinite Bar, som utgör en mötesplats i skärningspunkten mellan affärer och inspiration. I år samlas här europeiska, franska och parisiska barer som lyfter fram såväl kända mixologer med häpnadsväckande kreativitet som nya talanger inom bartendervärlden. 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.