Finalisterna till Årets Kockelev 2020

Några av vinnarrätterna i kvaltävlingen i Årets Kockelev 2020.

Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling och nu är finalisterna till Årets Kockelev 2020 klara.

Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren och här är finalisterna som tagit sig till final:

Finalisterna till Årets Kockelev 2020
Anton Lindqvist Hesselgren – Bromangymnasiet, Hudiksvall
Erik Norrblom – Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Jack Nilsson – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Linnea Dahlin – Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping
Mark Gleendon Stenberg – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019)
Nils Björsten – Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Samuel Petersson – Kungsmadskolan, Växjö
Tilda Pettersson – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019 )

-Vi har fått se och smaka på så många fina bidrag av ambitiösa kockelever och det har varit en tuff utmaning att välja ut de bidrag som nu tar sig vidare till finalen i september. Det är roligt att se den tävlingsvilja och engagemang som finns hos dessa elver som är framtidens kockar säger, Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev.

Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.

Årets Kockelev är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.

 

Årets Kock har format svensk matkultur sedan starten 1983 med uppgiften att leda svensk gastronomi in i framtiden. Vi vill skapa en matkultur som utvecklar och utmanar förväntningar och baseras på ett hållbarhetstänk för både bransch och planet. Varje år arrangeras tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna gör upp om segern.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.