Första tävlingsdagen för Ellen Franzén i EM

Idag starta European Sommelier Championship 2020/Meilleur Sommelier d’Europe 2020, alltså EM för vår svenska sommelier Ellen Franzén och om hon lyckas ta sig vidare finns det en chans att hon står på en pallplats på fredag när finalen avgörs.

Bland de länder från Europa som gör upp om titel har har man även fått sällskap av ett par länder från Afrika bland annat Sydafrika.

Under en pressmiddag i förra veckan, där Ellen Franzén presenterade viner från Portugal, passade vi på att ställa några snabba frågor om tävligen.

Hur ser du på chanserna att ta dig hela vägen? 

– Oj, det är svårt att svara på. Det känns bra trots att det är kort förberedelse. Min styrka ligger i näsan och min svaghet ligger i det teoretiska, vilket är den första delen. Så om jag lyckas där och tar mig vidare från första omgången är inget omöjligt. 

Kan du berätta om förberedelserna? 

–  Det blir minst tre provningar i veckan med Sören (Sören Polonius är coach åt det Svenska landslaget) och en hel del läsande. Oftast kliver jag upp morgonen och börjar dagen med att “plugga” ett par timmar, därefter träffar jag Sören för att prova och därefter måste jag ju även jobba på Gastrologik där jag är Chefssommelier. 

Nu håller vi tummarna för Ellen och hoppas att hon tar sig hela vägen och vi ska försöka att uppdatera er under veckan. Här hittar du samtliga deltagare i årets tävling.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.