Frugal Bottle gör premiär

Frugal Bottle rymmer 750 ml – precis som en vanlig vinflaska – och är producerad av 94% återvunnen kartong med en tunn livsmedelsgodkänd liner för att bibehålla vinets eller spritens karaktär intakt i förpackningen. Den kan kylas och håller då temperaturen under en längre tid.

Frugal Bottle är framtagen av Frugalpac vilka har forskat fram en unik teknologi för att tillverka hållbara förpackningar. Med sina 83 gram är den lättare än alla andra dryckesförpackningar på marknaden. Hela förpackningen går att återvinna till 100 % och det är enkelt att separera innerlinern från kartongen innan den källsorteras.

Frugal Bottle tillverkas av Frugalpac ett brittiskt företag specialiserad på att tillverka och distribuera återvunna pappersbaserade produkter. Bland det stora utbudet av förpackningar för vin och sprit har Frugalpacs produkter positionerat sig som de med marknadens lägsta möjliga koldioxidavtryck.

Vinet 3Q är ett fruktigt rödvin gjort på druvan Sangiovese blandat med en liten mängd merlot och cabernet sauvignon.

Bakom lanseringen av Frugal Bottle i Sverige står vinimportören Rewine och Q3 Paper Bottle, 2017 lanserades i oktober i Systembolagets beställningssortiment.

3Q Paper Bottle, 2017

Art nr: 7947401
Pris: 119 kr
Årgång: 2017
Land: Italien
Producent: Cantina Goccia

 

5 anledningar till varför Frugal Bottle är unik.

  1. Väger endast 83 gram och är upp till 5 gånger lättare än en normal vinflaska i glas. Det gör den enklare att bära och transportera samt leder till lägre utsläpp av växthusgaser.
  2. Den är bättre för miljön. En livscykelanalys utförd av Intertek har kommit fram till att Frugal flaskan har 6 gånger lägre klimatpåverkan än en glasflaska och drygt 3 gånger lägre klimatpåverkan jämfört med en flaska tillverkad på 100% återvunnen plast. Detta då Frugal Bottle är tillverkad av återvunnen kartong och helt utan några tillsatta kemikalier.
  3. Frugal Bottle har fyra gånger lägre klimatpåverkan på vatten än en glasflaska.
  4. Den är lätt att återvinna då det är enkelt att separera den tunna plastlinern från kartongen för att sedan källsorteras.
  5. Flaskan använder endast 15 gram plast att jämföra med 64 gram för en normal PET-flaska.
1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.