Gastronomisk huvudstad i Europa 2023

Om du inte visste så är Stockholm gastronomisk huvudstad i Europa 2023 och året börjar direkt med ett gästspel på restaurang Oxenstierna av inga mindre än kocklandslaget under ledning av Ludwig Tjörnemo och Årets Kock 2022 Jessie Sommarstöm samt Sveriges kandidat i Bocuse d’Or, Jimmi Eriksson. Gästspelet kallas “Stjärnorna på ROX”.

Under gästspelen på ROX bjuds på högsta klass från måltidsdesign till maten på tallriken.
– Vår strävan sedan starten varit att bli den självklara mötesplatsen för att uppleva svensk hållbar gastronomi, design och hantverk. Det är med stor glädje vi nu presenterar tre unika gästspel och får hylla vår gastronomiska tävlingselit. En passande inledning på Stockholms år som gastronomisk huvudstad i Europa 2023, säger Sebastian Schildt, silversmed samt grundare och ägare till Restaurang Oxenstiernan.

– Att dessa stjärnor kommer till oss är fantastiskt och hedrande, liksom att hela personalen får möjlighet att vara med när de tillagar sina vinnande rätter och prova dem. Det här är svenskt hantverk och något extra, vilket matchar våra ambitioner, berättar Elvira Lindqvist, kreativ ledare Restaurang Oxenstiernan.

Kocklandslaget den 31 januari och 1 februari

Jessie Sommarström den 14 och 15 februari

Jimmi Eriksson den 20 och 21 februari

Programmet kommer fyllas på kontinuerligt och du hittar mer info här!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.