Leif Mannerström lanserar ett nytt kvalitetsvin

Leif Mannerström lanserar ett nytt kvalitetsvin från Rhonedalen i Frankrike och följer upp förra årets vita succé.

Nu är det dags igen och Leif Mannerström lanserar ett nytt kvalitetsvin och uppföljaren till förra årets vita succé, denna gången ett rött vin och återigen från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes-du-Rhône! Viner från Côtes-du-Rhône kännetecknas av; kraft, kryddighet, längd och elegans.  Detta återspeglas också i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône i allra högsta grad.

Han har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift, det har varit en röd tråd och självklarhet under hela hans 60 – åriga karriär!

Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdre druvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år, detta i kombinationen med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential.

Förra året inför sommaren lanserades Leif Mannerströms Sauvignon Blanc och uppskattades båda av vinskribenter och vindrickarna. Den har en fruktig, aromatisk och ungdomlig smak av päron och svartvinbärsblad, krusbär och lime.

Leif Mannerström

Côtes du Rhône, 2018

Art.nr 73508

Pris: 119 kronor

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.