Sommarens mest svalkande champagne

Moët Chandon Ice Impérial är sommarens mest svalkande champagne och en given och läskande succé under varma och ljuvliga sommardagar. Den porlande champagnen med smak av tropiska frukter serveras i ett stort härligt vinglas och kyls med stora isbitar.

Moët & Chandon Ice Impérial lanserades sommaren 2011 som världens första champagne speciellt skapad för att serveras med is i stora vinglas. Ice Impérial är en guld- och bärnstensfärgad champagne med en intensiv doft av aprikos och hallon. Smaken är söt av tropisk frukt med syrliga toner från grapefrukt och ingefära som avrundas med söt karamellsmak. Upplevelsen är välkyld, festlig och avslappnad.

Sommarens mest svalkande champagne

Champagnen uttrycker vinhusets samtid och historiska arv samt dess distinkta karaktär av ljus fruktighet, förförisk smak och elegant mognad. Moët & Chandon Ice Impéral lanserades 2017 på Systembolaget och kommit att bli en mycket uppskattad champagne vid festliga tillfällen och under de varma sommarmånaderna.

För att skapa Ice Impérials intensiva och fruktiga friskhet har vinmakaren Benoît Gouez noggrant valt en druvblandning som består av Pinot Noir 40- 50%, Pinot Menuier 30-40% samt Chardonnay 10-20%. För Ice Impérials extra fyllighet är dosagemåttet högt med 45 gram/liter. Smakerna förstärks genom att addera isbitar. Moët & Chandon Ice Impérial passar utmärkt att njuta som den är eller som en drink med skivor av ingefära, gurka, färska myntablad och jordgubbar. Eftersom champagnen har en hög sötma passar den bäst till plockmat och med fördel till sushi, sashimi och färska frukter, gärna citrusfruker. Sommarens mest svalkande champagne!

Moët & Chandon
Ice Impérial Demi-Sec
Art.nr 77338
Pris: 479 kronor

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.