Matcha vin och snacks

Matcha vin och snacks

Vad händer om man kombinera två av sveriges största favoriter? Blir det godare eller tar dom ut varandra? Vi har svaret nu.

Vi pratar såklart om ostbågar från OLW och Västerbottensost, vilket ger oss Cheez doodles deluxe Västerbottensost®. Att ens komma på tanken med att kombinera dessa två är så briljant att den nästan är ond mot alla som inte kan motstå dessa två godsaker var för sig. Om man tidigare kämpade med att hålla intaget på en rimlig nivå så kan man säga tack och godnatt till det nu. Den kombon måste vara en av de godaste som slagits ihop! Någonsin. I världshistorien.

Det är en perfekt balans där smaken av Västerbottensost varken är för stark eller för svag för att uppfattas. Att den tilltalar en vuxens smaklökar gör det inte heller sämre, man slipper små klibbiga fingrar i sin skål och kan ägna sig åt att njuta till 100 procent. Det går med fördel att slänga ihop i ost och charktallrik med de här godsakerna. 

Ni som hängt med ett tag vet att jag tjatat om en annan stark kombo när det kommer till att matcha vin och snacks – pinot noir och ostbågar. Vad tror ni händer när man sitter med ett glas vin i ena handen och en näve ostbågar med Västerbottensost smak i andra? Med glädje kan jag berätta att dom gifter sig!

Utöver pinot noir så passar såklart dessa fantastiska ostbågar till andra druvor också. Det finns egentligen inget rätt eller fel och smaker är så oerhört individuellt att du kanske upplever en sak och någon annan upplever något helt annat. Så med en nypa salt, här kommer ett par förslag.

Matcha Cheez doodles deluxe Västerbottensost® med druva:

Pinot Noir – en smakkombo som verkligen lyfter smakerna – klockren! Här lirar allt i harmoni med varandra och det är en oslagbar kombo som aldrig är fel! 100 poäng, om man skulle ha en poängskala av någon anledning, vilket vi inte har, men det är full pott!

Tempranillo – druvan som vi främst förknippar till Spanien passar utmärkt att kombinera och de flesta moderna riojavinerna är inte längre några vanlijbomber vilket gör att ostsmakerna höjs och få visa vägen.

Sangiovese – också en kombo som lyfter smakerna till en ny nivå. Välj en Chianti Classico från Italien så kommer du inte bli besviken. Varken på vinet eller bågarna. 

Nebbiolo – en annan italienare som även kan bjuda på lite mer motstånd i avslutet och som också funkar fint med ostbågarna och höjer smaken. 

Chardonnay – oftast förknippar man chark och ost med rödpang, men det går såklart att kombinera med vitt vin och jag föredrog att kombinera med en fyllig och smakrik Chardonnay.

I cheez doodles deluxe-familjen finns sedan tidigare smakerna Pecorino och Stilton. Så oavsett om du föredrar smaken av italiensk fårost, en mer fyllig blåmögelost eller smaken av Sveriges Nationalost® Västerbottensost, så finns det något för dig. 

2 Kommentarer
  1. Hej,

    Jag är själv Cheez Doodel älskare och kommer ihåg hur gul man blev om fingrarna av dessa.
    Vad tror du om Madeira till dessa bågar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.