Ny Grüner Veltliner från Waldschütz

HEBA Food & Beverages AB presentera ett nytt vin från den prisbelönta vingården Weingut Waldschütz i DAC Kamptal i Österrike. Nu finns Grüner Veltliner Ried Stangl 2020 att beställa på Systembolaget. En frisk och fruktig grüner veltliner med toner av stenfrukt och citron. Smakrikt och fylligt med balanserad syra och en frisk avslutning. Passar utmärkt till ljust kött som kyckling och fläskkött samt som sällskapsvin. Prova gärna till en wienerschnitzel.

Reinhard och sonen Markus Waldschütz driver Weingut Waldschütz i byn Elsarn im Straßertal sedan 1990-talet. På deras 35 hektar odlas och handplockas druvorna grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Vinerna från Weingut Waldschütz är certifierade som “Sustainable Austria”, vilket innebär att vinet har producerats på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till buteljering.

Om Kamptal, Österrike

DAC-området Kamptal är Österrikes tredje största vindistrikt. Här produceras några av Österrikes allra finaste viner. Jordmånen består dels av så kallad lössjord, den speciella sandiga jorden som karaktäriserar området, dels av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar som innehåller kristallint skiffer. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet.

Artikelnr: 5379801
Producent: Weingut Waldschütz
Druva: Grüner Veltliner.
Land: Österrike.
Distrikt: Kamptal.
Smaktyp: Friskt och fruktigt.
Doft/smak: Frisk och fruktig grüner veltliner med toner av stenfrukt och citron. Smakrikt och fylligt med balanserad syra och en frisk avslutning.
Färg: Ljusgul.
Vinifieringsteknik: Handplockade druvor som får jäsa i ståltank vid 17°C -19°C.
Årgång: 2020.
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid 8°C till ljust kött som kyckling och fläskkött samt som sällskapsvin. Prova gärna till en wienerschnitzel.
Pris: 139 kronor.
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.