Ny samarbetspartner till Ostfestivalen i Stockholm

KRAV är ny samarbetspartner till Ostfestivalen i Stockholm som nu den 10 – 12 februari arrangeras för nionde gången i den kungliga huvudstaden. Som samarbetspartner vill KRAV lyfta mervärdena med KRAV-märkta svenska ostar, att de produceras med extra höga krav på biologisk mångfald och djurvälfärd. 

Ostfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla som älskar ost och har ett särskilt fokus på svensk sådan. Här får besökarna njuta av ett unikt utbud av ost från stora och små producenter från hela Sverige. Besökarna kan provsmaka och köpa hem lokala ostar så väl som svenska ostklassiker och utöver utställarnas fantastiska utbud kan de även ta del av ett gediget scenprogram, seminarier, ostsafari och ost- och dryckesprovningar med mera. 

– Ostfestivalen är ett givet tillfälle för oss att synas och berätta om alla fina KRAV-märkta svenska ostar som finns i landet och vad KRAV-märkningen innebär. Vi kommer att visa vad kossan bidrar till för biologisk mångfald, men också anordna en ostpromenad för de yngsta besökarna på söndagen, säger Åsa Orrö, marknads- och regelutvecklare för livsmedelsförädling på KRAV. 

På Ostfestivalen deltar ett 40-tal utställare och bland dem finns KRAV-certifierade Väddö Gårdsmejeri, Skogsbackens Ost, Falköpings Mejeri, Arla, Skånemejerier, Skärvångens Bymejeri och Gide Get. 

– Vi är verkligen glada att ha med KRAV som samarbetspartner i år. Med KRAV får vi kunskap om ekologisk produktion och de värden som KRAV-bönder och djur adderar. Det är viktiga värden som vi ser framemot att lyfta fram till besökarna av Ostfestivalen tillsammans med KRAV, säger Erik Ellström, projektledare för Ostfestivalen i ett pressmeddelande.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.