Nytt nummer av Vinsider

Sist nämnde jag hur vi här på redaktionen var sammankopplade med vädergudarna på något sätt. Att varje gång någon yppade något om sommar, värme eller rosé så slogs sig ett lokalt regnväder med hagel och åska ner strax utanför kontoret. Nu levererar vi en hel tidning med rosé och vad händer med vädret? I rest my case.

Glöm inte bort mor på söndag! Kanske läge att bjuda ut henne på ett glas champagne eller varför inte rosébubbel? Med risk för regn då som sagt. 

Själv har jag vuxit upp med starka kvinnor runt mig, min mormor som ett exempel, under många år tog hon hand om min morfar helt själv ute på vischan. Ingen hemtjänst eller hjälp fanns tillgänglig och morfar som en gång i tiden både legat i finska vinterkriget och varit lantbrukare, hade trots sin ålder kvar sin fysik. Och han var ingen liten gubbe. Strax över 190 cm och vägde runt 100 kilo. Och honom lyfte och vände hon på under många år. Utan någon hjälp. När han väl gick bort hände det något med min mormor. Trots att hon var över 75 år började hon att leva igen. Hon reste runt i Sverige med PRO, hon fick nya vänner och hon upptäckte vin. Självklart visste hon vad vin var innan, men efter att hon läst en artikel om att det var nyttigt med ett glass rött vin lite då och då, så kunde man plötsligt hitta en vinflaska hemma hos henne. Ungefär samtidigt upptäckte jag också vin. Men min upplevelse var inte direkt positiv. En kompis till mig föreslog att vi skulle göra eget vin hemma i garaget. Anledningen var tyvärr inte att det handla om ett intresse för vin. Nej, det handlade om att spara pengar på inköp till festerna. Vi gjorde vin. Vi drack det. En gång. Resten av dunken hällde vi ut. Vi gjorde vin en gång till. Vi drack det. Hällde ut. Vi gjorde inte mer vin efter det. 

Men trots att min mormor gick bort 2010 går det förmodligen inte en dag utan att jag ägnar en tanke på henne. Så mycket betydde hon för mig. Och jag önskar att jag kunde backa bandet lite  och få sätta mig med henne och få berätta lite om de jag lärt mig om vin idag. Bjuda henne på en pinot noir från Kalifornien och Bourgogne för att känna vilken skillnad det kan vara på samma druva. 

Självklart vill jag fira min egna mor också, som också är en stark kvinna och betyder massor för mig. Och det som så häftigt är att jag kan se bandet mellan min dotter och henne växa sig starkt. På samma sätt som det var för mig en gång i tiden. 

Nu bjuder vi på ett härligt nummer fyllt med rosé och mat inför sommaren som kommer. Vi chansar helt enkelt med vädret! 

Cheers,

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.