En påskhälsning från Sebastian Schauermann till våra läsare

 

Påsk är den högtid då vi brukar samla hela familjen att äta och umgås i flera dagar, i år har förutsättningarna förändrats i och med coronaviruset. 


Vi kommer träffa de absolut närmaste och förhoppningsvis glömma det som händer ute i världen för en kort stund. 
Desto viktigare att hålla i mattraditioner och beteenden som vi känner igen och gör oss trygga och glada även om det blir i en mindre skala. 

Jag själv känner att jag vill unna mig nått extra under den här högtiden som en tröst för allt elände som drabbat oss de senaste dagarna. Familjen och relationer blir viktigare i en kris, så se till att hålla nära och kära nära er. Hör av er till era äldre släktingar och påminn om att vi gör det här tillsammans och att vi snart kan ses igen.

Vi som jobbar med mat och service har blivit hårt drabbade och många har redan gått omkull och fler kommer det bli om det inte vänder snart. Många branschkollegor som har restauranger vittnar om så mycket som 90 % nedgång och vi som anordnar catering och event har mer eller mindre tappat alla bokningar. Personal har blivit permitterade och många har till och med blivit uppsagda med omedelbar verkan.
Jag är relativt lyckligt lottad då jag fortfarande få lite småjobb som receptskrivare och produktutvecklare.

Så jag rekommenderar att stödja oss så gott det går, beställ hem mat till påsk från din lokala restaurang eller cateringfirma som med största säkerhet kan leverera till dörren om du är i riskzonen, den tjänsten kommer i alla fall jag tillhandahålla.

I dessa tider är vi beroende av er support om vi skall finnas kvar till hösten.

Vill du ge dig ut och handla och laga själv så har jag komponerat en liten buffe´ som passar alla dieter i den moderna familjen. 
Det finns vegansk, vegetariskt och även det som du känner igen i form av Ekologisk kravmärkt kyckling, och självklart lamm och lax.

Vill du dricka något till din lax så tipsar jag även om en prisvärd Italienare från Masi som finns i det ordinarie sortimentet och kostar under hundringen.

Jag önskar er alla en bra påsk och att ni får vara friska.

/Sebastian Schauermann

 

 

1 kommentar
  1. HEJ
    Trevlig artikel på sid 14….. men Dalsland i NV Götaland (jag är född där) är väldigt mycket mindre än Österrike!
    Mvh
    Claes-Göran Swahn

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.