Sjöstaden Skybar höjer Stockholms matscen

Sjöstaden Skybar
Foto: Anja Callius

Nu öppnar Sjöstaden Skybar med Stockholms mest oslagbara utsikt från våning 28, högst upp i Sthlm 01, Hammarby Sjöstad. Restaurangen rymmer matsal, bar, chambre separée, vardagsrum och takterrass i västerläge. Matkonceptet utgår från kolgrillen och rökeriet med rätter inspirerade från sydliga breddgrader och miljöerna bjuder på tidstypiska färger och influenser från 70-talet med en modern touch. Sjöstaden Skybar öppnar den 13 maj.

Sjöstaden Skybar blir ett exceptionellt tillskott i Hammarby Sjöstads skyskrapa Sthlm 01 med god mat och dryck, umgänge och en urban pulserande känsla. Restaurangen ligger på 28:e våningen och bjuder på sceniska vyer över Årstaviken och Söder. Här erbjuds någonting för alla och det serveras dagligen lunch, middag och dryck i baren eller på terrassen. Rätterna på menyn är inspirerade av södra Europa, Mellanöstern samt Syd- och Nordamerika och det mesta tillagas i rökeriet eller på kolgrillen. Ansvarig för köket, Back of House Manager, är Oskar Karlsson som närmast kommer från Restaurang Göteborg.

– Vi har lagt ner stor energi på att forma ett koncept där såväl mat som design och konst får ta plats och skapa harmoni med huset samt bli en lättillgänglig helhetsupplevelse. Vi vill bli det självklara och prisvärda valet för boende och arbetande i närområdet som söker en skön miljö för umgänge, god mat och dryck, säger Niklas Ahlbom, grundare Sjöstaden Skybar.

Inredningskonceptet hämtar inspiration från 70-talet med klassiska färger och inredningsdetaljer som mixas med moderna inslag av egen design såsom bar- och matsalsstolar, pendlade armaturer, väggarmaturer och väggpaneler. Några klassiska exempel är en glasbetongvägg, lampan Bumlingen och Ericofon (den så kallade kobratelefonen) som här istället fungerar som belysning samt kakel i tidstypiska färger som delar in rummen i olika miljöer. Välkända personer med stort inflytande samt stillbildskonst stärker känslan av en modern tolkning av decenniet.

Sjöstaden Skybar
Foto: Anja Callius

Sjöstaden Skybar har två tredjedelar av våningsplanet med öppen planlösning. Här finns matsalen som tar emot 50 sittande gäster, baren med 50 sittande gäster, vardagsrummet med 30 platser, chambre separée (Red Room) med 18 personer och den härliga takterrassen i västerläge som har 100 sittplatser. Rumsligheternas samspel gör det möjligt för umgänge och mingel från lunch till sen kväll.

LÄS OCKSÅ: Digital vinprovning med Giovanni Rosso

Skanska Fastigheter Stockholm står bakom utvecklingen av Sthlm New Creative Business Spaces som har omvandlat den gamla industrihamnen till en urban mötesplats med säregen atmosfär. Området består av sju kontorsbyggnader i Hammarby Sjöstad, där Sthlm 01 är den mest framträdande samt 400 nya bostäder, kajer, gator och ett bussgarage.

Sjöstaden Skybar öppnar den 13 maj 2021.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.