Skagenröra med citron och pepparrot på smörstekt brioche

Tillsammans med Champagnehuset Taittinger har Sophie Berlin tagit fram ett recept på Skagenröra till nyårsmenyn!

Skagenröra med citron och pepparrot på smörstekt brioche

Skagenröra med citron och pepparrot på smörstekt brioche (4 portioner)

500 g räkor med skal 
1 msk finhackad dill 
Skal från ½ citron 
½ msk finriven pepparrot 
1 dl majonnäs 
Salt och nymald svartpeppar 
Till servering: 
4 tjocka skivor Briochebröd 
2 msk smör 
4 msk löjrom 
Dillvippor 
Citronklyftor

Gör så här:

Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkor med dill, citronskal, pepparrot och majonnäs.

Smaka av med salt och peppar.

Stek briochebröden i smör tills de är gyllenbruna och frasiga. Lägg upp bröden på assietter och fördela skagenröra ovanpå.

Toppa skagenröran med löjrom och garnera med dill och en skuren citronklyfta. Finriv eventuellt lite extra pepparrot över.

Och så klart ska man dricka Taittinger Brut Réserve till!

Taittinger Brut Réserve
Pris 449 kronor Nr. 7422

LÄS MER OM TAITTINGER: En handelsresande i glädje

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.