Systembolaget erbjuder hemleverans i hela Sverige

Nu kommer hela Sverige få möjligheten till hemleverans från Systembolaget enligt ett pressmeddelande som skickades ut idag. Om det kan påverka till att konsumenterna beställer mer från Systembolagets beställningssortiment återstår att se. Men att det är en viktig del förstår man eftersom trycket från näthandlare ökar och konkurrerar om kundernas möjlighet att handla på nätet idag. 

  • Pressmeddelande Systembolaget 2021-10-19

Den 25 oktober får de återstående områdena i landet – däribland Gotlands, Norrbottens och Jämtlands län – möjlighet att beställa hemleverans från Systembolaget. Det innebär att hemleverans nu blir tillgängligt i hela Sverige.

En del av Systembolagets service är att erbjuda kunder att handla online och få varorna levererade till valfri butik eller ombud. Nu blir det även möjligt att i samtliga län och orter i landet få hemleverans. Hemleverans testades först på försök i några få utvalda områden. Sedan regeringen beslutade att hemleverans skulle bli en del av Systembolagets ordinarie verksamhet har Systembolaget successivt utökat tjänsten till fler geografiska områden i landet. Nu läggs de avslutande länen till – Gotland, Jämtland och Norrbotten – samt resterande delar av övriga län.

– För första gången kan vi nu erbjuda hemleverans i hela landet – det är en milstolpe för Systembolaget. Hemleverans är en viktig del av vårt erbjudande och något som efterfrågas i takt med att köpbeteenden förändras, säger Tobias Frohm, direktör E-handel, Systembolaget.

Leveransen sker med samma ansvar som i butik och samtliga chaufförer har genomgått en utbildning i Systembolagets försäljningsregler. Det görs löpande kontroller för att säkerställa att ålderskontrollerna sköts.

Fakta om Systembolagets hemleverans:

Leverans sker mellan kl. 10-20 på vardagar och kl. 9-15 på lördagar.

Varor från hela Systembolagets sortiment kan beställas.

För mer information om orter och datum:

https://www.systembolaget.se/bestalla-och-handla/hemleverans/

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.