Systembolagets öppettider under påsk

Systembolagets öppettider under påsk

Är du osäker på Systembolagets öppettider under påsk? Lugn, vi hjälper dig med att planera inköpen inför helgen som kommer. Tänk även på att det kan bli trångt i butikerna så se till att vara ute i god tid.

Systembolagets öppettider under påsk:
    • Torsdag 28 mars (skärtorsdag): Ordinarie öppettid
    • Fredag 29 mars (långfredag): Stängt
    • Lördag 30 (påskafton): Alla butiker öppet till 15:00
    • Söndag 31 mars (påskdagen): Stängt
    • Måndag 1 april (annandag påsk): Stängt

Och glöm inte bort alla läckerheter som du kan ställa på bordet denna fantastiska mathelg. Under åren som gått har vi samlat på oss massor av goda och enkla recept till påskordet. Det är enkelt att hitta om du söker under fliken med Mat eller Recept. Även när det kommer till dryck att ställa på bordet har vi tipsat om allt från påsköl till goda viner, men du hittar även massor av tips i våra egna vinguider med en enkel sökning.

Varför firar vi påsk? Nedan är hämtat från Wikipedia.

“Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av att Jesus enligt Nya Testamentet led, dog och uppstod för att var och en som tror på honom skulle bli förlåten för sina synder och få evigt liv.[1] Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken, vilken firas till minne av Gamla Testamentets berättelser om judarnas uttåg ur Egypten efter år av slaveri. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn “פֶּסַח” (pesach), vilket betyder “passera” eller “gå förbi” och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden. Det engelska ordet easter och tyskans Ostern kommer av den germanska fruktbarhetsgudinnan Ēostre. “

Tips på påsköl! 

Behöver du tips till påskbordet? Mats Garb har plockat ut sina favoriter. Läs mer här!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.