Takrestaurangen Freyja öppnar på Södermalm

Den 14 mars lyfter Södermalm till nya höjder när den prisbelönta trion, kocken Emma Shields, barchef Jimmy Dymott och sommelier Ellen Franzén, öppnar takrestaurangen Freyja i ett nybyggt våningsplan på Hornsgatan 18 intill Slussen.

I ett helt nybyggt våningsplan om 1100 kvadratmeter med en aldrig tidigare skådad 360 graders panoramautsikt över Stockholm, öppnar Freyja, Södermalms nya takrestaurang.

Bakom Freyja, och ytterst ansvarig för menyn, står den välrenommerade kocken Emma Shields, som bland annat varit köksmästare på Restaurang Flickan.

“Jag vill servera okomplicerad mat av högsta kvalitet. Menyn på Freyja handlar om Sverige och våra bästa råvaror. Det är nutida mat som du blir glad av.”

Barerna drivs av Jimmy Dymott, som har startat och drivit flera prisbelönta barer i Stockholm och mest av allt är förknippad med klassikern Marie Laveau. I baren blandas nutid med nostalgi och drinkmenyn innehåller populärkulturella referenser och lokala Södermalmsblinkningar.

Ellen Franzén, flerfaldig vinnare av sommelier-SM och senast chefsommelier på Gastrologik**, ansvarar för vinet på Freyja.

“Jag vill skapa en levande vinlista med djup och bredd. Oavsett om du föredrar det traditionella eller är naturvinsdrickare så vill jag ha något för dig på glas. Det kommer finnas vin från hela världen men jag har en extra kärlek för det som produceras i vår närhet.“

I maj väntar premiär av takterrassen för cirka 400 bargäster som kommer att vara unik i sitt slag med sin stora öppna yta och vida utsikt över Djurgården, Gamla Stan, Riddarfjärden och Södermalm.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.