Taverna Brillo går ihop med Danyel Couet och Sebastian Thureson

När Taverna Brillo öppnar igen under hösten är det tillsammans med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson bakom spakarna. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.

”Det känns otroligt spännande att kunna bjuda in hela stan till nya Taverna Brillo i höst tillsammans med Danyel och Sebastian. De besitter båda en enorm kulinarisk kreativitet med ett otroligt öga för kvalitet som passar perfekt in i Brillos värld.” säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.

Danyel Couet är en av Sveriges mest framstående kockar med en lång och framgångsrik karriär som bland annat innefattar ett OS-guld med svenska kocklandslaget och han har även skrivit flera kokböcker. År 2018 öppnade Danyel restaurang Allegrine i Stockholm, tillsammans med Sebastian Thureson.

Sebastian Thureson blev en av finalisterna i Årets Kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under många år. Duon driver sedan tidigare även sommarrestaurangen Guldkaggen by Allegrine på Gotland.

”Taverna Brillo är och har alltid varit en skinande lustfylld plats som vi ser fram emot att förvalta och vidareutveckla. Brillo ska fortsätta vara en plats för människor som är nyfikna på nya smaker, som uppskattar konst och kultur, och som älskar Medelhavsmat lika mycket som vi gör”, säger Danyel Couet, krögare på Taverna Brillo.

Taverna Brillo öppnar på nytt efter en lättare renovering under hösten 2023. Just nu pågår rekrytering av personal inför nyöppningen.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.