Absolut Vodka presenterar pappersflaska på Way Out West

Absolut blir för andra året i rad officiell vodkapartner till Way Out West. I år kommer Absolut både att hålla till på VIP-området och vid Lilla Dammen, bland annat i egna pop-up-baren NedbrytningsBAR.

Som namnet på pop-up-baren avslöjar, ligger årets fokus på hållbarhet, och utöver ett gediget DJ-schema med bokningar som Ladieslovehiphop, presenteras en första prototyp till deras nya pappersflaska, som i framtiden hoppas vara helt biobaserad, nedbrytnings- och återvinningsbar.

Absolut arbetar på flera sätt för att minska påverkan på miljön globalt och ett sådant område är förpackningar, vilket i dryckesbranschen har en betydande inverkan på miljön. Absolut har därför inlett ett samarbete med den danska tech startupen ecoXpac som är ägt av pappersföretaget Billerud Korsnäs och plastförpackningsproducenten Alpla för att ta fram en flaska gjord av papper.

– Vårt gedigna hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige är den första marknaden där konsumenter får uppleva Absoluts nya förpackning, och att det är just Way Out West’s besökare som får göra det känns helt rätt, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Absoluts ”NedbrytningsBAR” kommer dagligen att servera 50 stycken Absolut Mixt i den nya flaskan, som är ett första steg mot att uppdatera deras ikoniska förpackningsdesign. Under festivalen kommer Absolut även att samarbeta med papperskonstnären Hamilton Svensson, som kommer att vika origami vid baren varje dag kl. 15:00-18:00.

Vi har precis påbörjat vår resa mot en pappersflaska gjord i 100% biobaserat material och i nuläget är vi endast i prototypstadiet med en 3D-formad flaska i papper som har en tunn barriär av plast. Målet på sikt är att även denna del ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är en bit kvar men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj, säger Louise Werner, Director Future of Packaging, The Absolut Company.

Utöver den nya pappersflaskprototypen och origamikonst, bjuder Absolut även in till en rad olika DJ-sets och spelningar. Med bokningar som Beniwasta och Armando Letico kommer de att leverera en stor variation av modern musik. Teckmantel kurerar musiken vid Lilla Dammen, och Ladieslovehiphop, ett hiphop-kollektiv som både agerat warm up till artister som Beyoncé och Jay-Z, och turnerat med Silvana Imam, styr över VIP-området. Spelschemat är gediget, och låter Absolut erbjuda musik utanför de större scenerna.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.