Gott nytt år – Meny, dryck och dukning

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten… 2019 lider mot sitt slut och äntligen får vi bjuda in släkt och vänner till en sista festlig måltid för året. Vinsiders matbloggare Arne Mattisson har tagit fram en välsmakande meny!

Nyårsmenyn är här! Arne Mattisson har komponerat en välsmakande meny som är klassisk med en tvist. När gästerna anländer och blir serverade sin skumpa kan de reta apriten med nachochips med guacamole toppad med röd chili, hummer och forellrom med dillvippor. Till förrätt serveras friterade glasnudelnystan med mangosalsa, sotad SALMA lax och het soyadip. Varmrätten består av stekt oxfilé med 3-pepparsås, hasselbacks-palsternacka och grön sparris. Avslutningen består av något så festligt som Lasagne Con Gelato, alltså glass-lasagne!

Vet du inte vad du ska dricka till? Ta en titt bland Vinsiders vinguider!

Vad är väl en bra och genomtänkt meny utan en dukning att matcha? Vår nyårsdukning vilar på kontraster av ljust och mörkt i tygerna och porslinet. På så vis poppar verkligen de vackra blommorna! En vintrig krans, pampiga buketter och detaljer i dukningen som plockar upp komponenterna i dessa. Våga lek! Vi har exempelvis lagt en succulent på servetten vid varje plats. Lagt ut vacker eucalyptus på bordet.

Vi på Vinsider vill passa på att tacka alla läsare för det här magiska året!

Foto: Derin Sunneson

Aptitretare

Hummer på nachochips med guacamole & lime

Enkel aptitretare! Nachochips med guacamole toppad med röd chili, hummer och forellrom med dillvippor. Bara att montera.

Förrätt

Limesyrad & sotad SALMA Lax med friterade glasnudlar & Mangosalsa

Fantastis förrätt med krispiga nudlar, härlig salsa och limesyrad och sotad SALMA lax. Receptet hittar ni här.

Varmrätt

Stekt oxfilé med 3-pepparsås, HasselbacksPalsternacka & grön sparris

Klassiska smaker i ny tappning. Varmrätten är serverad! Receptet hittar ni här.

Dessert

Lasagne Con Gelato (Glass Lasagne)

Barnsligt enkel och underbar dessert!

Enklast är att använda glass i klassisk 1/2 liters förpackning som du skivar och varvar med tunna spröda kex/kakor. Vi har använt Belgiska Jules Destrooper Mandelkex.

Lägg på färska bär och rippla chokladsås över i önskad mängd.

Avsluta med att lägga florsocker i en sil och sikta över ett tunt lager.  Servera!

Inköpslista

Briscapo

ViNova Champagneglas 4-pack , 499 kr

Sophie Conran Uppläggningsfat, 2 639 kr

Sophie Conran Pastatallrik, 359 kr 

Sophie Conran Assiette, 289 kr

Studio Blue Cobalt Coupe Tallrik, 269 kr

Gripsholm

Löpare Malte, Antracit, 149 kr

Servett Tvättat linne, Ombre blå, 149 kr

Duk Linne/Bomull Leo, Natur, 499 kr

Interflora

Vinterfest. Vit amaryllis med vita nejlikor och vit alstromeria, från 365 kr

Snöflinga. Rosor, nejlikor, vaxblomma och härligt grönt. Från 375 kr

Vinterkrans 30 cm, 385 kr

Snittblommor och succulent.

SALMA

SALMA® SMOKED, Kallrökt lax, ca 109 kr

Lisa Elmqvist

Färskt hummerkött, 350 kr / 100 g

Husmans Deli

Oxfilé, 85 kr / 100 g

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.