Limesyrad & sotad SALMA Lax med friterade glasnudlar & Mangosalsa

En fräsch förrätt med krispiga glasnudlar och syrlig lax.

Skriv ut recept
Limesyrad & sotad SALMA Lax med friterade glasnudlar & Mangosalsa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Förrätt, Huvudrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Friterade glasnudlar: Fritera torra okokta glasnudlar i 170-180°C varm olja. Efter 5–15 sekunder sväller de upp till krispiga nystan. Ta inte för mycket i taget och dra isär nudlarna.
  2. Mangosalsa: Skär mango, paprika, rödlök, chili och gurka till salsan i små tärningar och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt rivet skal och saft från lime med olivolja och vinäger, tillsätt koriander i önskad mängd. Blanda försiktigt och låt stå i minst 30 min före servering.
  4. Limesyrad och sotad Salma Lax: Lägg laxen i plastpåse och tillsätt rejält med nypressad limejuise, massera in juicen genom att gnugga påsen. Förslut påsen och lägg den i kylen ca 1 timme. Vänd och gnugga påsen några gånger.
  5. Lägg laxen på ett fat och bränn hastigt av den runt om med en brännare. Har du ingen brännare så kan du hastigt vända runt laxen i en het torr stekpanna.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.