8 spa för dig – Koppla av i påsk

Påskens lediga stunder öppnar upp för möjligheten att koppla av och ägna sig åt sig själv. Vi vill tipsa om några av landets härligaste spaupplevelser.

Att besöka kurorter är inget nytt. Ordet spa kommer till och med av den belgiska orten Spa, som var en av de första välkända kurorterna. Mineralhaltiga och varma källor i området gjorde orten till en av Europas främsta kurorter under 1300-talet. Det påstås ibland felaktigt att ordet spa är en förkortning av det latinska uttrycket “salus per aquam” (med vissa varianter) vilket betyder ungefär “hälsa genom vatten”. Oavsett betydelse kan man konstatera att vattnet bär en viktig roll.

I dag finner vi ett stort utbud av spaanläggningar i Sverige och ett ännu större utbud behandlingar. Anläggningarnas vackra lägen bidrar till upplevelserna och känslan av lugn.

Vi har valt ut åtta spaanläggningar vi vill tipsa om runt om i landet.

Påskens dagar ger möjlighet till ledighet för många och varför inte passa på att ta hand om sig själv? Man kan unna sig enstaka behandlingar, uppleva dagsspa eller  checka in och övernatta för exempelvis en helg. 

dalarö spa

Smådalarö Gård

Doften av hav, kala skär och väderbitna badbryggor. På Smådalarö Gård, längst in i Hemviken nära porten till Stockholms södra skärgård, upplever du skärgården när den är som bäst.

Här kan man vila ut eller ägna sig åt någon av de aktiviteter som står till buds, till exempel bad i vedeldad bastu, golf och tennis. Eller varför inte musik? SDG Live! är tillbaka på skärgårdshotellet. Svenska musikaliska stjärnor gästar skärgårds­krogen med första spelningen lagom till skärtorsdagen.

Smådalarö Gård AB, Dalarö
smadalarogard.se 

 

selma spa

Selma Spa

Selma Spa är en plats där träning och återhämtning går hand i hand. De erbjuder ett brett träningsutbud, spabehandlingar, god mat och dryck samt aktiva eller meditativa naturupplevelser.

Ett tips är White Guide-paketet som innehåller en trerätters middag, en övernattning, ekologisk frukostbuffé samt tillgång till spaområdet, gym och våra ledarledda träningspass. Pris från 999:- per person.
Paketet bokas via selmaspa.se och gäller ett begränsat antal platser.

Sundsbergsvägen 3, Sunne
selmaspa.se 

 

hook spa

Hooks Herrgård

Hooks Herrgård Spa & Fitness är en 1300 kvm stor spaanläggning utanför Jönköping i Småland.

Anläggningen ligger intill Herrgården med en hänförande utsikt över Hokasjön. Här kan du simma i en 20 meter lång swimmingpool, ta ett avkopplande bad i varma och kalla källor. Bastulandskap med upplevelseduschar och behandlingar.

Påsken på Hooks Herrgård bjuder på lite extra lyx, tradition och här kanske årets första golfrunda? Missa inte Herr­gårdens påskpaket med golf.

Hooks Herrgård 1, Hok
hooksherrgard.se

 

gyllene hornet spa

Gyllene Hornet

Mitt i den idylliska byn Tällberg i Dalarna ligger First Hotel Gyllene Hornet. Ett generöst och prisvärt hotell för hela familjen med restaurang, pool, bastu, spa och aktiviteter för alla åldrar. Här finns också gym, motionshall, minigolfbana, lekrum och konferenslokaler.

Gyllene Hornet Spa erbjuder avslappnande behandlingar i rogivande miljö samt föreläsningar och aktiviteter för både kropp och själ. Man kan boka färdiga spapaket eller skräddarsy sin egen avkopplande stund.

Tällbergsvägen 28, Tällberg
gyllenehornet.se 

 

loka brunn spa

Loka Brunn

Loka Brunn i Grythyttan har en lång historia av att ha skänkt människor livskraft. I århundranden har människor vallfärdat i för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av.

Här kan du sova och äta gott, konferera samt njuta av träning och spa­behandlingar. Vatten­­salongen erbjuder unika spaupplevelser i form av bad i varma källor, bastur och behandlingsavdelning som erbjuder bland annat massage, kroppsbehandling, Lokas specialiteter och exklusiva ansiktsbehandlingar med diamantslip.

Loka Brunn, Grythyttan
lokabrunn.se

 

grythyttan

Grythyttans Gästgivaregård

Grythyttans Gästgivaregård är hotellet för dig som älskar att känna historiens vingslag samtidigt som du erbjuds uppleva modern gastronomi. Här är den goda maten och drycken hjärtat i verksamheten.

I de individuellt inredda rummen eller i den spektakulära baren kan du njuta av drycker som utmanar dina smak- och doftsinnen. Fira påsken på en plats fullt av arv och spännande historier från svunna tider och nyttja påsk­erbjudande både för vardag och helg.

Prästgatan 2, Grythyttan
grythyttansgastgivaregard.se

 

sturebadet spa

Sturebadet

En anrik oas mitt i storstadspulsen, så beskrivs Sturebadet i centrala Stockholm bäst. Sturebadet har en lång och fascinerande historia. Läkaren och renässans-mannen Carl Curman skapade Sturebadet, som invigdes 1885.

Njut av Sturebadet en hel dag i påsk. Träna i grupp eller själv och njut av en skön simtur i bassängen till stilla musik eller slappna av i hydromassagebad. Turkiska Badet är kronjuvelen i Sturebadets anrika och K-märkta miljö.

Slappna av, dröm dig bort och hämta ny energi.

Sturegallerian 36, Stockholm
sturebadet.se

 

vadstena spa

Vadstena KlosterSpa

Välkomna våren i Vadstena, kanske blommar de kända klosterliljorna i örtagården. Vadstena har mycket att erbjuda när det gäller historia, kultur, shopping och inte minst Vadstena Klosterhotels prisbelönta Klosterspa.

Just nu erbjuder de påskpaket med övernattning, middag, frukost och spa. Här omfamnas du av en avkopplande miljö med sprakande brasor och levande ljus, varma bad, ångbad, bastu, aromaterapi och sköna behandlingar. Njut i en äkta klostermiljö som bjuder in till stillhet och vila, en chans till återhämtning kombinerad med god mat och delikata viner från hotellets kända vinkällare.

Lasarettsgatan 5, Vadstena
klosterhotel.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.