Här äter du Stockholms bästa skaldjur

Många av oss gläds åt det faktum att den kyliga hösten ligger precis runt hörnet. För när haven blir kallare betyder det nämligen att skaldjuren är som allra bäst. Vinsider tipsar därför om sex givna favoriter att besöka för en klassisk skaldjursfrossa i gott sällskap. Här äter du Stockholms bästa skaldjur!


stockholms bästa skaldjur

Bockholmen

Med en avslappnande skärgårdsmiljö som omgivning, i en gammal grosshandlarvilla från sent 1800-tal, finner man restaurang Bockholmen endast 10 minuter från Stockholms innerstad.

Nu, när skaldjurssäsongen är här, har även Bockholmens efterlängtande skaldjurserbjudande  kommit tillbaka. För 995:-/2 personer (ord. pris 995:-/pers) kan man mellan den 4e oktober och 24e november avnjuta en skaldjursmeny i fem serveringar – med Stockholms innerskärgårds vackra natur utanför fönstren.

För att göra den kulinariska upplevelsen fulländad rekommenderar vi även det noga utvalda vinpaketet. Detta erbjudande förköps via Bockholmens hemsida.
Bockholmenvägen (över bron)
17078 Solna
bockholmen.com

Stockholms bästa skaldjur

Stockholm Fisk

Med sitt centrala läge nära Stockholms Centralstation är Stockholm Fisk en perfekt knytpunkt för morgonmöten, after-work, affärsluncher eller bara en trevlig måltid i goda vänners lag.

Här, på en av stadens få kvarvarande och verkligt autentiska fisk- och skaldjursrestauranger håller man öppet alla dagar om året, med en meny bestående av dagsfärska skaldjur och klassiska samt nyskapande fiskrätter.

Vill man bara göra ett kort besök eller få en lugn stund för sig själv rekommenderas lobbybaren, där man kan ta en cocktail eller serveras en härlig räksmörgås med ett glas vitt vin.
Vasagatan 1
111 20 Stockholm
www.stockholmfisk.se

Stockholms bästa skaldjur

B.A.R

Restaurang B.A.R (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) är den tredje skapelsen från de prisbelönta kockarna Henrik Norström, Daniel Frick och Peter Johansson.

Här, på historiska Blasieholmen i Stockholm, står skaldjuren i centrum. Här väljer man själv ut sina fisk- eller skaldjursfavoriter från akvariet eller ismontern och får sin rätt tillagad vid havsgrillen efter egna önskemål. Krogen har även gjort sig ett namn på sina fina köttbitar.

Med sitt centrala läge invid Skeppsholmen, Kungsträdgården och Nybroplan är B.A.R en populär mötesplats för både vänner, familjer och kollegor. Vi rekommenderar starkt ett besök här i höst.
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm
restaurangbar.se

stockholms bästa skaldjur

Wasahof

Klassiska Wasahof invid Vasaparken vid Odenplan i Stockholm har i över hundra år byggt sitt goda rykte på högklassig mat rotad i den franska bistrokulturen, en familjär stämning och levande musik. Här serveras man utmärkta ostron (Stockholms bästa hävdar många), ett brett urval av fisk- och skaldjursrätter samt välhängda biffar och franska ostar.

Många återvänder till Wasahof för den blandade publiken och den levande krogmiljön som innehåller idel kulturella inslag. På utvalda måndag-kvällar spelas det jazz i lokalen och se till att inte missa de klassiska operakonserterna på lördagarna.
Dalagatan 46
113 24 Stockholm
wasahof.se

Fåfängan

Restaurang Fåfängan bjuder inte bara på Stockholms bästa utsikt – här serveras också en mycket populär och lyxig Skaldjursbuffé med allt du kan önska. Frossa fritt i hummer, ostron, kungskrabba och mycket mycket mer. Torsdag till lördag fram till den 27:e oktober.

På helgerna bjuder Fåfängan även upp till en härligt höstinspirerad brunch och under hela året anordnas här middagar, fester, bröllop, konferens och event.

Kom upp och njut av en del av Stockholms historia. Redan på 1700-talet lät Grosshandlare Fredrik Lundin anlägga den fina trädgården och det vackra lusthuset som än idag är mycket populärt till fest och bröllop.
Klockstapelsbacken 3
116 41 Stockholm
fafangan.se

Le Rouge

På trivsamma Le Rouge i Gamla Stan sitter matkulturen och livets goda i väggarna, med anor ända bak till medeltiden. Idag är krogen ett självklart och mycket populärt vattenhål på Stockholms krogkarta.

Här finns också nu möjligheten att njuta av en skaldjurfrossa som ni inte bör missa, dessutom för långt under halva priset (1195:-/2 personer). I de historiska lokalerna på Le Rouge skickas man tillbaka till franskt 20-tal samtidigt som man serveras skaldjur i fem serveringar ackompanjerat med bland annat vildsvamp, hummersoppa och söt choklad.

Erbjudandet förköps även här via Le Rouges hemsida.
Brunnsgränd 2-4
111 30 Stockholm
www.lerouge.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.