8 julbord i Stockholm du inte får missa i år!

Ute efter årets julbord i Stockholm? Traditionella smaker? Vegetariska val? Nära till tunnelbanan? Imponerande lokaler? Vi har alla olika önskemål när vi väljer bland stadens julbord. Dessa julbord i Stockholm vill vi på Vinsider tipsa om, förhoppningsvis finns något för alla! Du kan även se våra tips om andra julbord här på Stockholms bästa julbord

julbord i stockholm

Mosebacke Etablissement

28 november – 22 december 2018

Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement dukar upp en dignande buffé med julens läckerheter, ackompanjerade av sköna klanger från vår barpianist. Särskild plats bereder vi åt nya, vegetariska julfavoriter.

Musiken framförs i den större matsalsdelen på Mosebacke Etablissement. Det mindre Cornelisrummet, i restaurangens inre del, passar bäst för den som önskar mer avskild placering och lägre volym.

Mosebacke Torg 1–3,
116 46 Stockholm
sodrateatern.com

julbord i stockholm

Restaurang Moderna Museet

Tisdagar 4, 11 och 18 december 2018

Årets stora nyhet! Restaurang Moderna museet öppnar upp sitt julbord för allmänheten. Julbord på Malin Söderströms vis.

Ett axplock från det marina utbudet. Svensk Gårdsgris med knaprigt skinn och julinspirerade tillbehör. Dessert med salt kola, chokladmousse och brownie. Möjlighet att beställa osttallrik med hemkokad marmelad och fröknäcke samt julgodis och saffransbullar.

Exercisplan 4,
111 49 Stockholm
modernamuseet.se

julbord i stockholm

Restaurang Tyrol

29 november – 24 december 2018

Tyrols Julbord är en unik och sensationell matupplevelse. Här serveras nyskapande läckerheter och klassisk julmat med ursprung från den Norrländska vildmarken.

På det 35 meter långa julbordet dukas det upp med vilda delikatesser som björnköttbullar, kåtarökt fjällröding och åkerbärsglass, men självklart även mer traditionell julmat. Som vanligt utlovas även en hel del spännande nyheter.

Lilla Allmänna Gränd 2-9 (Gröna Lund),
115 21 Stockholm
gronalund.com/julbord

julbord i stockholm

Lux Dag för Dag

27 november – 22 december 2018

Kliv in i värmen vid Mälarens strand och låt Lux Dag för Dag presentera sin jul med ett noggrant utvalt traditionellt julbord.

Alla i personalen har bidragit till julbordet genom att plocka bär, frukt, svamp och örter. Det finns egenjagat vilt och de har plockat pors till sin julsnaps. Syltat sedan sensommaren för att komplettera julbordet fyllt av råvaror från småskaliga gårdar runtom i Mälardalen. vilt och bär från skogen – tillagade med kärlek.

Primusgatan 116,
112 67 Stockholm
luxdagfordag.se

julbord i stockholm

Waxholms Hotell

29 november – 24 december 2018.

På skärgårdspärlan Waxholms Hotell dukar kökschef Marcus Norman med personal upp årets julbord i riktig Fanny och Alexander-anda. Det anrika hotellet i Stockholms skärgård bjuder på fantastisk julstämning och allt som hör en klassisk jul till. För att få mesta möjliga julstämning, ta skärgårdsbåten från Strandvägen. Det är även populärt att kombinera julbordet med en avkopplande weekend eller konferens på hotellet.

Hamngatan 2,
185 21 Vaxholm
waxholmshotell.se

julbord i stockholm

First Hotel Reisen

16 november–22 december 2018.

Kan du tänka dig att tänja lite på traditionerna och hoppa skinkan på julbordet i år, så utlovar Reisen en fantastisk kulinarisk upplevelse med det bästa havet har att bjuda på. De dukar upp ett julbord med allt från nykokt hummer, ostron, havskräftor och krabba till hemgjord sill och lax. Njut av ett annorlunda julbord i den speciella julstämning du bara hittar i Gamla stan, med vacker utsikt över Stockholms ström och Skeppsholmen.

Skeppsbron 12,
111 30 Stockholm
reisensskaldjursjulbord.se

julbord i stockholm

FågelbroHus

17 november–27 december 2018.

Jägarens julmiddag på FågelbroHus är för  dig som är trött på Janssons och risgrynsgröt och istället vill njuta av julens smaker i en ny, läcker tappning. Inne i den ombonade restaurangen på FågelbroHus möts skog och hav på ett förrättsbord fyllt av olika sorters viltkött och delikatesser från havet. Till varmrätten väljer du mellan fisk eller vilt, ackompanjerat av smaker som svamp, lingon och saffran och till efterrätt väntar eleganta desserttapas.

Fågelbrovägen 20,
139 60 Värmdö
fagelbrohus.se/julbord

Bockholmen Hav & Restaurang

1 december–22 december 2018.

Fira in julen i denna fulländade skärgårdsmiljö i den vackra trävillan på Bockholmen, endast 10 minuter från city.

Bockholmens julfirande ställer det nutida och exklusiva i fokus. Här finner ni allt som hör julen till, så låt den hemma­kryddade glöggen samt doften av gran och kryddnejlika rama in julen medan ni avnjuter julbordet tillsammans med nära och kära samtidigt som ni blickar ut över fjärden i sin vinterskrud…

Bockholmsvägen 1,
170 78 Solna
bockholmen.com

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.