Kvarterskrog i slottsmiljö

En ny epok på Näsby Slott tog sin början 8 maj. Portarna till Lilla Slottskrogen slog upp och något så unikt som en kvarterskrog fast på ett slott såg dagens ljus.Näsby Slott har under en längre tid genomgått en omfattande men varsam renovering av alla salonger, kök, mötesrum, byggt till nya hotellrum och alltså även uppgraderats med en egen krog.

– Det ska vara en kvarters­krog fast på ett slott. Vi har lagt stort fokus på att skapa en varm och personlig miljö med utvalda materialval i skinn, trä, mässing och marmor. Det är en miljö som också bär på mycket historia men ska vara väldigt avslappnad. Det ska vara enkelt och otvunget, men jäkligt bra, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection som driver Näsby Slott.

Ambitionen är att vara ett nav för hela området. Hur ska det då gå till? Jo, det byggs nu bostäder i slottsparken och på så vis blir slottet en naturlig knytpunkt. Redan nu är det många i området som ser Näsby Slott som något av ett kvartersslott.

Läget i Näsbyviken, Täby är dessutom bara 15 minuter från Stockholm City.

Lilla Slottskrogen vill att det ska kännas naturligt att komma in och ta ett glas och äta något lätt eller slå dig ner för att avnjuta en långmiddag. Det är här de vill att du ska umgås med familjen på en onsdagskväll eller varför inte en after work med kollegorna?

Vill du inte gå hem? Ja då går det alldeles utmärkt att sova på slottet!

Urval från menyn

Hackad råbiff
Kaprismajonnäs, jordärtskocka, hasselnötter & rödlöksmarmelad

Hemgjord burgare
Brioche, syrad silverlök, isberg, pickles, tomat, rökt aioli och pommes

Kungsflundra på ben
Räkor, pepparrot, fänkål, brynt smör och färskpotatis

Inkokt rabarber
Lemoncurd, citronverbena och mandelkaka

Lilla Slottskrogen

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.