Månadens ostbricka består av Los Cameros som tillverkas av ko-, får- och getmjölk i Rioja och har lagrats 6 månader i en grotta och tvättats med olivolja. Den bär en intensiv smak med tydlig karaktär från de tre olika mjölksorterna. Till denna ost dricker man helst vin från samma område, Rioja – Tempranillo, Garnacha, Graciano, och Mazuelo. Manchego Dop är en klassisk spansk hårdost gjord på mjölk från Manchega-fåret. Lagrad i 3 månader. Passande vin är fruktig chardonnay eller en torr riesling men även fruktiga röda viner så som garnasha. Getosten Monte Enebro Castilla y Leon är kraftfull i smaken med frisk syra och sälta. Producenten har blandat blåmögelkultur i askan som osten rullas i. Avnjut osten med sauvignon blanc eller riesling till. These cheeses are served together with Membrillo, quince jam. The deciduous tree quince bears fruit that can be compared to apples but with firmer pulp.The cheese tray of the month , created by Mariam Kronberg at Sabi’s Fältörstens Ostrum, carries the theme of Spain with gusto. Three different Spanish cheeses are served here, with marmalade, almonds, olives and Spanish chips.
Sabis Fältöversten is Sweden’s most award-winning grocery store. In the unique cheese room you will find exciting flavors and aromas.