Exklusiva nyheter på vinhyllan

Vi har listat exklusiva viner som lanseras 6 oktober på Systembolaget. Dessa är noga utvalda produkter från omskrivna vingårdar som Systembolaget har valt att ta in i små partier. Med andra ord – passa på!

Röda viner

rödvin nyheter

 

Bourgogne Rouge Camille Giroud

Nr 96670
189:-
750 ml

Franskt rödvin med kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, muskot, choklad, lingon, mineral och örter. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläskkött.

Flechas de Los Andes Gran Malbec

Nr 90050
179:-
750 ml

Argentinskt rödvin med nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av blåbär, ceder, plommon, kaffe, mynta, björnbär och kakao. Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av mörkt kött.

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano

Nr 95136
199:-
750 ml

Italienskt rödvin med kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, sandelträ, björnbär, pinjenötter, kakao och hallon. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

 

Vita viner

nyheter vitt vin

 

Coto de Gomariz

Nr 92024
159:-
750 ml

Spanskt vitt vin med fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gula päron, örter, galiamelon, krusbär, mineral och lime. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller till fågel.

Keller Riesling Trocken

Nr 96081
162:-
750 ml

Tyskt vitt vin med nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, honungsmelon, krusbär, mineral och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.

Ventolera Sauvignon Blanc

Nr 99779
162:-
750 ml

Chilenskt vitt vin med nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av nässlor, krusbär, päron, lime och passionsfrukt. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.

 

Mousserande viner

Nyheter mousserande viner

 

Alfred Gratien Millésimé

Nr 90235
369:-
750 ml

Fransk champagne med utvecklad, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nötter, vit choklad och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.

Ferrari Perlé

Nr 90332
199:-
750 ml

Italienskt mousserande vin med nyanserad, fruktig, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, macadamianötter, rostat bröd och apelsin. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur.

Raventos De Nit Raventos i Blanc

Nr 90318
199:-
750 ml

Spanskt rosévin med bärig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av kex, hallon, mineral, smultron, granatäpple, örter och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.

Text: Derin Ivgen

Fåtal platser kvar till eventet Vin i köket. Boka din plats i dag!

Följ oss på Facebook och Instagram

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.