Freixenet Cordon Negro Brut

Artnr: 7738
Land: Spanien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Freixenet
Leverantör: Freixenet Nordic AB
Smak: Vinet har en tydlig fruktighet med en elegant karaktäristisk mineralitet med smak av citrus, grönt äpple, päron, mandel och persika med en lätt rostad avslutning.
Användning: Vinet passar att dricka som apéritif som till mat, och passar utmärkt till såväl lätthalstrad tonfisk som till tapas, skaldjur och vit fisk.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Freixenet  är ett familjeägt företag där rötterna sträcker sig tillbaka till 1861. Det är historien om två långvariga vinmakarfamiljer, Ferrer och Sala, vars expertis, beslutsamhet och uppfinningsrikedom sammanflätades och kom att bilda grunden för det företag som i dag är världsledande inom ”méthode champenoise” mousserande viner. Namnet Freixenet kom från Pedro Ferrers smeknamn ”Freixeneda”, vilket var namnet på familjens gård och som betyder ”askträdslunden” på katalanska.

För Freixenet är kvalitet alltid främsta målsättningen. Företaget utvecklar och investerar ständigt det senaste i vinframställningsteknik för att säker- ställa en konsekvent, utmärkt produkt.

De är väldigt noggranna och kvalitetsmedvetena, till exempel används egen jästkultur som kontrolleras minutiöst och anpassas till deras drygt 30 olika cavor.

De producerar över 130 miljoner flaskor cava varje år, varav nästan 2 miljoner exporteras till Norden. Cordon Negro har funnits i Systembolagets sortiment sedan 1986 och är fortfarande en av de mest sålda cavorna, håller samma höga kvalitet år från år, och uppskattas i över 150 länder.

Dess fruktiga karaktär kommer till stor del från den låga jäsningstemperaturen på mellan 14–16°C, vilken tillåter en stor del av den naturliga druvaromen att stanna kvar i det färdiga vinet. Cordon Negro vinner ofta internationella utmärkelser. Nu senast silvermedalj i 2015 Champagne & Sparkling wine Championships.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.