Piper Heidsieck Brut

Artnr: 7332-01
Land: Frankrike
Pris: 379 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Piper Heidsieck
Leverantör: Edrington Sweden
Smak: Medelfyllig, frisk smak med inslag av citrus, päron, äpple, nougat & apelsin.
Användning: Utmärkt som aperitif, till skaldjur och fisk- och skaldjurrätter typ Sushi, Bouillabaisse, pasta med risotto mm.
Druva: 55% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier & 15% Chardonnay

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 1/8
FRUKTSYRA: 7/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Piper-Heidsieck är ett av de äldsta Champagne husen och det grundades av Florens-Louis Heidsieck som kom till Reims 1777. Tre år senare blandade han sin första cuvée och år 1785 grundades huset Heidsieck & Co.  När Florens-Louis Heidsieck gick bort 1828 tog hans brorson och kompanjon Christian Heidsieck över företaget tillsammans med sin kusin Henri Guillaume Piper.

Henri Guillaume Piper var en otroligt duktig affärsman och entreprenör av sin tid, han reste världen över och marknadsförde champagnen från Heidsieck med stor framgång. Inte mindre än 14 kungliga hov gjorde Heidsieck-huset till sin officiella leverantör och snart var ”Piper´s Heidsieck” den enda champagne en sann dryckesentusiast drack. Och snart blev den champagne, som Henri Guillaume Piper marknadsförde, känd som Piper-Heidsieck.

Piper-Heidsieck har idag ett nära samarbete med över 200 vingårdar i champagneregionen, och den berömda Piper-Heidsieck Cuvée Brut får sin friska krispighet från druvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Champagnen får sedan vila i minst 24 månader i vinhusets källare istället för dem 15 månader som minst krävs för att få kallas en Champagne.

Piper-Heidsieck är sedan många år tillbaka den officiella champagnen vid filmfestivalen i Cannes och sedan några år tillbaka den officiella champagnen på Oscar galan. Genom åren har många celebriteter uttryckt sin uppskattning för Piper-Heidsieck.

Piper-Heidsieck Brut är den enda standardchampagnen på Systembolaget som har förärats en guldmedalj vid prestigefyllda *International Wine Challenge.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.