Fredagsdrinken – Cozy Chokolade

Bella Porcile är frilansande bartender och drinkkreatör som hämtar sina råvaror från den svenska skogen. Tillsammans med Gammel Dansk har hon nu skapat vinterdrinkar som är lätta att förbereda i en termos eller värma över en öppen eld.. Cosy Chokolade är varm choklad smaksatt med gransirap och Gammel Dansk som passar underbart till grillade marshmallows.

– Jag ville skapa mysiga drinkar att värma sig med kring elden efter en lång dag i skogen eller skidbacken. Att få arbeta med Gammel Dansk är extra kul eftersom jag själv är halvdanska, säger drinkkreatören Bella Porcile. Mina danska morföräldrar drack alltid Gammel Dansk efter maten och jag minns än idag doften av den kryddiga bittern hemma hos dem.

Sedan lanseringen 1964 har Gammel Dansk inte bara blivit en del av det danska kulturarvet utan även etablerats sig till hela Norden. Den fylliga bittern kryddas med 29 olika örter, blommor och kryddor från hela världen under stort hemlighetsmakeri. Bland de kända ingredienserna finns dock bland annat angelikarot, muskot, anis, ingefära och rönnbär.

Fler drinkar: Fredagsdrinken

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Fredagsdrinken - Cozy Chokolade

Keyword artiklar, drinkar, DRYCK
Portioner 0

Ingredienser

  • 1-2 msk Chokladpulver
  • 15 cl kokosmjölk
  • 1 knivsudd finhackad röd chili
  • 2 cl Granskottsirap, tex Jokkmokksbär
  • 5 cl Gammel Dansk
  • vispgrädde

Instruktioner

Anteckning

Till dekoration
Marshmallows
Lingonpulver
Grankvist
Gör så här:
Blanda chokladpulver, kokosmjölk, chili och gransirap i en kastrull. Hittar du inte rönnbärssirap går det bra att söta upp chokladen med lite honung eller råsocker. Värm på spisen. Häll upp den varma chokladen på förvärmd termos och ta med ut i skogen. Ta med Gammel Dansk i plunta.
Ta med en halv förpackning med vispgrädde. (Det måste nämligen finnas luft i förpackningen för att kunna skaka grädden tjock) Skaka kartongen med grädde så den blir krämig nog att skiktas över chokladen. Montera ihop drycken på plats runt elden.
Elda på marshmallows tills de blir fint gyllenbruna. Pudra lingonpulver över grädden, dekorera med grankvist. Njut!
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg