Fredagsdrinken – Grand Cabaret Royal

 

Ny Hendrick’s Gin från Cabinet of Curiosities på Systembolaget den 26 April

Att smaksätta gin med stenfrukter är mycket ovanligt. När Hendrick’s nu lanserar Grand Cabaret är det första gången som Masterblender Leslie Gracie öppnat sitt ”Cabinet of Curiosities” för att arbeta med smaker från persika, plommon, körsbär och andra stenfrukter. Leslie Gracie har trollat fram en klassisk Hendrick’s gin, men med helt nya fruktiga och blommiga toner.

Grand Cabaret

Leslie Gracie har en stor passion för trädgårdsodling och har tillbringat mycket tid med att samla in aromatiska örter, under både långa resor till främmande länder och under sina strandpromenader längs den skotska kusten. Stenfrukter har hon dock inte arbetat med tidigare. Sådana smaker har nästan aldrig förekommit i ginvärlden. Inspirationen fick Leslie när hon läste om 1800-talets dryckesvanor i Paris. I konstnärskretsarna drack man en fruktsprit, vanligen gjord på plommon, persika eller körsbär. Fruktspriten blandade man med gin och rosenvatten. I Grand Cabaret har Leslie Gracie återskapat denna smakexplosion.

Smakbeskrivning

I doften blommar Hendricks klassiska enbärstoner tillsammans med en mjuk sötma och en lätt fruktighet med plommon och persika, där finns också Hendricks omisskännliga ton av färsk gurka. Smaken är en symfoni av behaglig fruktighet, aromatiska örter och en delikat avrundad final med körsbär, persika och nektariner.

Fler drinkar hittar du här!

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Fredagsdrinken - Grand Cabaret Royal

Måltid Dryck
Keyword artiklar, drinkar, DRYCK

Ingredienser

  • 3 cl Hendrick´s Grand Cabaret
  • 3 cl Cranberryjuice
  • 1,5 cl limejuice
  • 1,5 cl sockerlag

Instruktioner

Anteckning

Gör så här:
  • Blanda alla ingredienserna i ett isfyllt vin eller champagne glas.
  • Toppa med champagne eller mouserande vin och garnera med 3 gurkskivor!
Cheers!
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg