Fredagsdrinken – Junglebird

Fredagen är här och det betyder såklart att vi kommer med Fredagsdrinken – Junglebird. Den är fruktig och bittersöt, perfekt till varma dagar. Så varför nu? Mitt i vintern och kylan…eller nja. Kanske ingen direkt kyla att tala om, men ibland vill man drömma sig bort eller minnas en härlig sommardag. Då kan man ta hjälp av den här drinken. Och här kommer storyn bakom Junglebird.

Drinken skapades av barmästaren Jeffrey Ong på Kuala Lumpur Hotel vid hotellets öppnande den 6 juli 1973. Runt baren och hotellets pool fanns stora nät-tält med fåglar som sjöng och kvittrade. Drinkens namn kändes i miljön som det enda rätta. Fåglarna släpptes fria efter invigningen och tyvärr revs hotellet 2013 på grund av stadens utbyggnad och modernisering. Drinken serverades i keramikmuggar formade som fåglar, där man drack ur fågelns svans.

Jeffrey Ong gick bort så sent som 2019 och blev under sin livstid något av en hjälte i Malaysia. Han hyllades vid sin bortgång i inhemska pressen för skapelsen av Malaysias enda internationellt hyllade drink.

Vi har lånat recept och bild av Nigab

Sugen på fler drinkar? Fredagsdrinken från Vinsider!

Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Junglebird
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar
  1. Skaka alla ingredienserna i en shaker med massor av is
  2. Sila upp drinken över krossad is i ett glas eller keramikmugg
  3. Fyll upp med mer krossad is och garnera med ananas
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.