Fredagsdrinken – LG SIGNATURE

Okej, det är fredag och vad har vi då på schemat? Exakt! Fredagsdrinken såklart.

Nu kanske vi ska sätta oss i smågrupper och diskutera ett nytt namn på den här drinken eftersom namnet kanske inte ha så mycket med drinken att göra egentligen, utan är endast en koppling till maskinen bakom isbitarna – LG Craft Ice.

Okej, där fick vi in den, men oavsett vad du nu tror så är det här tipset helt osponsrat och endast en hyllning till Emil Åreng som skapat den här smakupplevelsen. För övrigt hittar du honom på lite alla möjliga platser men snart på en nyöppnad bar – Facit Bar

Som alltid ska han göra det lite extra krångligt med sockerlag som ska förberedas, men det är det värt. Det här var den sista drinken av tre som Emil skapat och missade du någon av de tidigare så hittar du dessa under Fredagsdrinken!

Så med det sagt så är det dags att presentera Fredagsdrinken – LG Signature.

Cheers!

Mats Garb

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Fredagsdrinken - LG SIGNATURE

Måltid Dryck
Keyword drinkar, DRYCK

Ingredienser

  • 3 cl Bourbon
  • 1 cl Fläderlikör
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Hjortronsockerlag
  • 10 cl Sodavatten

Instruktioner

Anteckning

Utförande:
Skaka alla ingredienser förutom soda tillsammans med is i 10 sekunder. Sila upp i ett highball glas fyllt med isbollar från LG Craft Ice (Funkar så klart att använda annan is tills man köpt kylen..). Toppa med soda och rör om.
Hjortronsockerlag:
Värm upp ett sockerlag med 700 ml Vatten och 500 gram strösocker. Lägg ner 200 gram frysta hjortron och låt stå i 2 timmar så hjortronen verkligen får smälta ner i laget. Sila lagen och häll över i en flaska. Förvaras i kyl och håller upp till 6 månader.
1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg