Fredagsdrinken – Long Island Iced Tea

Okej, då var det återigen fredag och för stunden bjuds det på ett ganska så härligt väder i vår huvudstad. Läste att det tydligen skulle komma ett “aprilväder” till helgen och det finns risk för både snö, hagel och regn. Va fan händer?

Vi kan väl gemensamt sätta oss i ring, ta varandras händer och be till vädergudarna att vi har prövats tillräckligt den här våren. Nu vill vi ha 28 grader varmt och lätta härliga sommarregn på nätterna. Gärna hela vägen fram till oktober. För min del funkar även november. Tack på förhand.

Men innan vi sätter oss i ringen passar vi på att slänga ihop en riktig klassiker till cocktail och idag är Fredagsdrinken – Long Island Iced Tea.

Svinenkel men kräver samtidigt att man sitter på en mängd olika spritsorter hemma som ska ner i romen och vidare i gommen. Så fram med tequila, cointreau, gin, vodka och rom!

Om du vill glänsa lite för dina gäster när du står där och blandar ihop drinken så ska du få lite onödigt vetande nu. Namnet på drinken kommer av dess skapare Robert C. ”Rosebud” Butt på Oak Beach Inn i Hampton Bays på Long Island så sent som 1972. Och varför finns Tea med i namnet? Jo, det var färgen som bidrog till det. Så. Gläns nu.

Cheers!

Recept och den snygga bilden är lånad av Nigab och fler Fredagsdrinken hittar du här!


Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Long Island Iced Tea
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar

 

Så gör du steg för steg!

  • Fyll ett highball-glas med is
  • Häll i alla ingredienserna
  • Rör runt försiktigt
  • Toppa med mer is
  • Garnera med en citronskiva

 

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.