Klämdag och vad passar då bättre än att klämma in Fredagsdrinken – Syren-Margarita? Jag vet inte, men så få det bli idag. Och det är klart att vi längtar till att sommaren ska blomma ut fullt och det gör den väl snart också, men innan dess så har Cointreau, i en hyllning, nu därför tagit fasta på uttrycket ”mellan hägg och syren” och delar med sig av ett blommande recept som firar övergången till sommaren. Och den här drinken smakar inte bara bra utan den doftar väldigt gott också med torkad syren.
Så nu tar vi fredag (en gång till den här veckan) och njuter av helgens ledighet!
Cheers!
Bild och drink är lagligt snodda av Nigab
Fredagsdrinken - Syren-Margarita
Ingredienser
- 4 cl Tequila
- 2 cl Cointreau
- 1,5 cl Syrensirap
- 2,5 cl Färskpressad limejuice
- Flingsalt blandat med torkad syren
Instruktioner
Anteckning
Så här gör du:
- Mät upp Cointreau, tequila, syrensirap och limejuice i en shaker och skaka väl med is.
- Saltkanta ett coupetglas genom att använda limejuice på glasets kant och rulla sedan i salt- och syrenblandningen.
- Sila upp drinken i glaset och servera!
Hej, Hur gör man syrensirap?