Jamie Olivers spaghetti med räkor och ruccola

jamie oliver recept

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. I denna rätt av Jamie Oliver höjer vi smakerna med räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. En given succé! Receptet kommer ur boken: Jamies Italien, Albert Bonniers förlag.

Skriv ut recept
Jamie Olivers spaghetti med räkor och ruccola
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
person
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
person
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
  3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av ruccolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av ruccolan.
Receptanteckningar

Foto: David Loftus och Chris Terry

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.