Bella Porcile är bartender och författare till boken Vilda drinkar som utgår ifrån naturens skafferi. För att skapa sina drinkar är hon ute året runt och plockar örter, blommor, kottar och bär. I ett långsiktigt samarbete skapar Bella Porcile nu helt nya drinkar och cocktails med O.P. Anderson.
Fredagsdrinken – O.P. Anderson Petronella Hallon av Bella Porcile, bygger på nya O.P. Anderson Petronella Hallon med smak av solvarma ekologiska hallon och består av en hallon- och myntaspritz!
Cheers!
Portioner |
|
Ingredienser
Hallon- & myntaspritz
Till garnering
|
Gör så här:
Fyll upp ett vinglas med is.
Häll i O.P. Anderson Petronella Hallon, citronjuice och silat hallonsyrup, rör om och toppa upp med mousserande vin.
Lägg ett myntablad i handen och slå med den andra handen så den släpper arom. Garnera med myntablad och färska hallon.
Hallonsyrup:
Lägg hallon i en burk med lock, frysta eller färska.
Fyll på med lika del socker och skaka om – öka eller minska andelen socker beroende på hur sött du vill ha det.
Låt stå ett par dagar tills det blivit till en härlig hallonsyrup.
Sila bort hallonen. Dessa kan sparas och användas till ett no waste hallongodis, se tips nedan.
Snabb hallonlag:
Har du inte tid att vänta ett par dagar kan du även koka upp lika delar vatten, socker och hallon. Sila och låt kallna.