Vem vill inte äta kakor till frukost? Enkla att baka och är perfekta att göra i förväg. Passar väldigt bra att ha med sig som mellanmål eller snacks.
Portioner |
st
|
Ingredienser
- 3 bananer
- 1 dl jordnötsmör
- 1 msk smör rumstempererat
- 2 msk agavesirap eller honung
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 ägg vispat
- 6 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm kanel
- 1 krm salt
- 1 dl chokladknappar
- 0,5 dl färsk frukt hackad
Ingredienser
|
Instruktioner
- Värm ugnen 175°C
- Mosa bananerna med en gaffel i stor skål.
- Blanda ner jordnötsmör, smör, honung och vaniljextrakt. Mixa till en slät smet.
- Använd en separat skål och blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ner de torra i den stora skålen med de blöta.
- Rör ner det vispade ägget.
- Blanda ner chokladen och / eller frukten
- Lägg upp smeten som stora kakor på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka i ugn i 15 min eller till kakorna är klara.
- Låt kakorna svalna på plåten innan servering
Receptanteckningar
Recept och bild: A Night Owl Blog
Dela det här receptet