Smördegsinbakad vegansk Wellington

Smördegsinbakad biff Wellington är en klassisk rätt som fått sin namn efter Arthur Wellesley, hertig av Wellington. Här är ett recept på en vegan Wellington med svamp istället för kött.

Skriv ut recept
Smördegsinbakad vegansk Wellington
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Ingredienser
Vegansk "ägg" för att pensla med
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Ingredienser
Vegansk "ägg" för att pensla med
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Fräs löken i 1/2 tsk olivolja på låg värme. Smaka av med salt och peppar och tillaga under omrörning i 15-20 minuter tills löken är gyllenbrun.
  2. Ta bort löken från stekpannan och sätt tillbaka pannan till plattan. Tillsätt spenat och laga koka tills det är fuktig och krympt. Ta bort spenaten från pannan och låt den svalna.
  3. Öka värmen till medium / hög och sätt tillbaka pannan till värmen. Tillsätt den återstående olivoljan och lägg i den hela svampen. Tillaga tills de är gyllene (ca 5 minuter) innan du händer sida och tillagar den ytterligare 5 minuter eller tills den är gyllene. Ta av från värmen och lägg på pappershandduk, eftersom de släpper ut mycket vätska när de svalnar. Kyl lök, spenat och svamp i kylskåp.
  4. Värm ugnen till 200 °C. Placera ett ark bakpapper på bakplåten och lägg på smördegen. Sprid hälften av den karamelliserade löken över den centrerade tredjedelen av degen. Se till att lämna 2 cm kant i kanten av degen. Lägg på hälften av spenaten. Sprid Dijon senap över svampen och krydda med salt och peppar. Placera svampen ovanpå spenaten. Tillsätt timjan och resterande spenat och lök.
  5. Rulla väldigt försiktigt degen över fyllningen så du får en rulle/paket. Tryck ner och täta kanterna. Rulla över paketet så att sömmen är i botten.
  6. Till det veganska ägget blandas alla ingredienserna tillsammans i en skål. Pensla ett tunt lager. Placera paketet i frysen i 10 minuter innan du repeterar med ett till lager och fryser paketet i ytterligare 10 minuter.
  7. Placera paketet på bakplåten grädda i ugnen i 30 till 35 minuter, eller tills den är gyllene och frasig.
Receptanteckningar

Tack till Delicious Everyday för recept och foto.

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.