Stekt gös med rödvinsky och svartrötter

Skriv ut recept
Stekt gös med rödvinsky och svartrötter
Instruktioner
  1. Börja med rödvinskyn. Stek löken på medelvärme i en kastrull tills den blir brun och söt i smaken, tillsätt bleksellerin och morot och fortsätt bryna tills dom är mjuka ,ca 20 min. tillsätt nu tomatpurén och fördela den i blandningen och bryn ytterligare 5 min. tillsätt sedan lagerblad,svartpepparkorn och torkad timjan. häll på rödvinet och köttfond.
  2. Jag brukar mata den med mer vin ,så mycket vin det går under matlagningen men minst 1/2 flaska iallafall.
  3. Låt den småputtra tills det har reducerats till 1/3 sila sedan av och håll varmt till servering.
  4. Gör stuvningen till svartrötterna, den här är laktosfri och görs på en mandelpotatiskräm/sås istället för mjölk och grädde.
  5. Skiva det vita på purjolöken och svetta den i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt mandelpotatisen och smaka av med salt och peppar. Häll på vattnet och koka på svag värme tills potatisen har kokat sönder. Mixa stuvningen med en mixerstav eller stand mixer till en slät krämig sås. Dela dom skalade svartrötterna i 5cm stavar och lägg i dom i såsen och låt dem koka på svag värme tills dom är mjuka ca 30 minuter.
  6. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i den skivade vitlöken och stek den så att smakerna kommer ut i pannan,dela på svamparna och stek dom i olivoljan på medelhögvärme tills dom mjuknar lite. Salta och peppra och avsluta med att pressa en citron över dem i stekpannan. ta upp och håll varmt till servering.
  7. Salta fisken 10 minuter innan stekning, sedan i en het stekpanna stek gösen på skinnsidan först i ca 5 min. vänd och stek ca 30 sekunder på köttsidan ta upp och låt den vila innan servering.
Receptanteckningar

Skribent: Sebastian Schauerman

Styling: Sebastian Schauerman

Foto: Fabian Björnstjerna

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.