Svamprisotto med tryffel och parmesan

Njut av en härlig svamprisotto med smak av tryffel och parmesan.

Skriv ut recept
Svamprisotto med tryffel och parmesan
Instruktioner
  1. Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt lök, vitlök och ris.
  3. Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll på vinet och låt det koka in.
  5. Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter.
  6. Riset sak ha en liten kärna och risotton ska vara ganska blöt. Dra bort kastrullen från värmen när riset känns färdigt (det ska vara ett visst tuggmotstånd kvar).
  7. Rör i den rivna parmesanosten, späd med ytterligare lite buljong, en risotto ska vara ganska lös.
  8. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera!
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.