Västerbottenvåfflor med löjrom

Julia Frej bjuder på enkel och god mat till första advents minglet!

Skriv ut Pin
No ratings yet

Västerbottenvåfflor med löjrom

Måltid Brunch, Buffé, Förrätt
Keyword artiklar, Recept

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 100 g riven Västerbottenost

Topping

  • Smetana
  • Sik eller löjrom
  • Dill
  • Gräslök
  • rödlök
  • citron
  • svartpeppar

Instruktioner

Anteckning

Gör såhär:
  • Smält smöret och när du låter det svalna kan du passa på att riva osten.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  • Vispa sedan i mjölk och ägg tills det blir en jämn smet, därefter smör och västerbottenost. Om du även har cheddar eller parmesan i dessa juliga tider kan du såklart efter smak riva i det med.
  • Smöra ett våffeljärn och inom kort har du helt otroligt goda frasiga våfflor.
  • Pynta sedan varje hjärta för sig eller hela våfflan utefter hur du vill servera med alla goda toppings. Om man är lite känslig för lök kan man skölja den skurna rödlöken i sil i vatten så blir den sötare. Eller duka upp alla tillbehör i små snapsglas så får man göra sin egen våffla.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Recipe Rating