Julia Frej bjuder på enkel och god mat till första advents minglet!
Västerbottenvåfflor med löjrom
Ingredienser
- 100 g smör
- 250 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 4 dl mjölk
- 100 g riven Västerbottenost
Topping
- Smetana
- Sik eller löjrom
- Dill
- Gräslök
- rödlök
- citron
- svartpeppar
Instruktioner
Anteckning
Gör såhär:
- Smält smöret och när du låter det svalna kan du passa på att riva osten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Vispa sedan i mjölk och ägg tills det blir en jämn smet, därefter smör och västerbottenost. Om du även har cheddar eller parmesan i dessa juliga tider kan du såklart efter smak riva i det med.
- Smöra ett våffeljärn och inom kort har du helt otroligt goda frasiga våfflor.
- Pynta sedan varje hjärta för sig eller hela våfflan utefter hur du vill servera med alla goda toppings. Om man är lite känslig för lök kan man skölja den skurna rödlöken i sil i vatten så blir den sötare. Eller duka upp alla tillbehör i små snapsglas så får man göra sin egen våffla.