3 Amigos 2017

Artnr: 2691
Land: Spanien
Pris: 59 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent: Bodega Vinival
Leverantör: Concealed Wines
Smak: Fruktigt, smakrikt och modernt vin med smak av mörka bär, kryddor och färska örter.
Användning: Mysigt grillvin som passar utmärkt till kött men också till  kryddiga grönsaksrätter
Druva: Monastrell, garnacha tintorera, syrah, tempranillo

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
STRÄVHET: 5/8
FRUKTSYRA: 7/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Det spanska rödvinet 3 Amigos kommer från storproducenten, kända Bodegas Vinival som ligger vid Costa Blanca kusten i DO Valencia. Här är ett mysigt och mycket prisvärt rödvin med spansk hetta och temperament som man blir riktigt varm av.

3 Amigos har en härligt fruktig blend med en kombo av fyra goda druvor: monastrell, garnacha tintorera, syrah och tempranillo. Den täta, mörklila färgen och fruktigheten i vinet kommer från druvan garnacha tintorera med sitt mörka fruktkött och skal, örtigheten från druvan monastrell och det spanska temperamentet bidrar druvan Tempranillo med. Syrah är druvan som håller koll på de andra och får det att fungera bra hop.

3 Amigos har en underbar fyllighet och en syra som balanseras med läckra fruktiga aromer som mogna röda och blåa frukter som saftiga blåbär, söta skogshallon och körsbär. Lägg därtill några läckra stänk av fräscha toner av örter som eukalyptus, vitpeppar, tobak och svart jord, så får man fullt ut ett typiskt spanskt, smakrikt och mustigt vin med en saftig, aromatisk karaktär och med äkta tapaskänsla.

Producenten Bodegas Vinival bevisar med detta matvin att det nya, moderna Spanien fortfarande kan göra tjusiga viner till bra priser. Priset 59 kr är inte fel! 3 Amigos är ett läckert vin som passar till olika grillade kötträtter men även till all spansk mat som tapas, marinerade räkor, Pata Negra och frittata, tortilla, pizza och pastarätter.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.