Perdeberg Pinotage 2018

Artnr: 2137
Land: Sydafrika
Pris: 69 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Producent: Perdeberg Cellars
Leverantör: Concealed Wines AB
Smak: Fruktig ungdomlig smak av fat samt mogna, mörka bär, örter och sötlakrits.
Användning: Ett trevligt och mångsidigt matvin som även passar till ostbrickan  eller som sippvin.
Druva: Pinotage

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 4/8
STRÄVHET: 4/8
FRUKTSYRA: 7/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

”Zebra-vinet” Perdeberg Pinotage är en intensiv och ung mörk pinotage från Perdeberg Cellars i Sydafrika och zebran på etiketten är företagets maskot.

Det charmiga poppisvinet Perdeberg Pinotage är ett mycket fräscht och fruktigt rödvin med fatkaraktär. Ett härligt och lättdrucket rödvin av mogen frukt och mjuka tanniner och är till 100% framställt av Sydafrikas inhemska signaturdruva Pinotage.

Här samsas alla läckra toner av många solmogna frukter som björnbär, hallon och blåbär samt moreller och toner av peppar och pommes frites. I det trevliga avslutet finns även pikanta toner av vanilj, lakrits och mynta.

Perdeberg Pinotage är ett mångsidigt och utmärkt matvin som står sig mycket bra med vegetariska rätter som polenta eller grillad portobello, men passar även bra till en rustik fransk lammgryta med timjan eller en het chili con carne. Eller varför inte till en bit hårdost som parmesan, comté eller en blåmögelost och ett färskt fikon?

Topproducenten Perdeberg Cellars i Paarl grundades 1941 och är ett familjeföretag av tredje generationen. Som vinproducent i ett ibland hårt politiskt klimat, lyckas man ändå värna om både miljö, mångfald, samhälle. Därför är familjens viner WIETA-certifierade (Wine Industry Ethical Trade Association) vilket betyder att man har ett modernt fokus på mångfald med bland annat skäliga löner, utmärkta arbetsvillkor och etisk handel.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.